Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Místo tribuny trefil do hlavy sudího. Zkrat Shapovalova přinesl Kanadě diskvalifikaci

Ottawa – Jak vypadá pořádný "blikanec", předvedl během Davis Cupu Kanaďan Denis Shapovalov. Teprve sedmnáctiletý hráč v duelu o rozhodující bod a postup do čtvrtfinále proti Britovi Kylu Edmundovi chtěl po nepovedeném úderu napálit naštvaně míček na tribunu, jenže místo toho trefil přímo do tváře rozhodčího na umpiru. Následovala diskvalifikace a vítězství britského týmu.

Kanaďan Denis Shapovalov
zdroj: ČTK/AP/ autor: Justin Tang

"Chci se omluvit hlavně rozhodčímu a taky všem ostatním, nesmírně se stydím. Cítím se trapně, že jsem takhle zradil svůj tým a svou zemi," soukal ze sebe na tiskové konferenci Shapovalov, talentovaný tenista a vítěz loňské juniorky ve Wimbledonu.

Protože Kanaďanům chyběla světová čtyřka Milos Raonic, dostal Shapovalov důvěru jako druhý singlista s Vaskem Pospisilem. V pátek nestačil na Daniela Evanse, v neděli v rozhodujícím zápase prohrával s Edmundem 3:6, 4:6 a 1:2. Když zakončil výměnu do autu, vytáhl z kapsy tenisák a chtěl si vylít vztek. Zasáhl ale francouzského rozhodčího Arnauda Gabase do oka. Ten s otokem a modřinou nakonec skončil v nemocnici na vyšetření.

"Byl to zvláštní konec, řekl bych komický. Něco takového jsem ještě nezažil," řekl Edmund. Britskému kapitánovi Leonu Smithovi bylo Shapovalova líto. "Je to velký talent, dostal dnes tvrdou lekci," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kanaďan Shapovalov trefil sudího míčkem do hlavy a Britové mohli slavit postup

Pochopení měl pro otřeseného rodáka z Tel Avivu i jeho kolega Pospisil. "Byla to nehoda, každý to mohl vidět. Stát se to může komukoli," napsal kanadský tenista na Twitteru. Shapovalov byl v šoku. "Slibuju, že už nikdy nic takového neudělám," dodal.

Daviscupoví šampioni z roku 2015 Britové odehrají čtvrtfinále ve Francii, Kanaďané budou hrát v září baráž stejně jako třeba čeští tenisté.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články