Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Minář prohrál ve Wimbledonu po boji s Kohlschreiberem

Londýn - Tenista Ivo Minář neměl daleko ke svému premiérovému postupu do třetího kola na grandslamovém turnaji, ale nakonec se mu to nepodařilo. Český hráč dnes ve druhém kole Wimbledonu na trávě v All England Clubu prohrál po bezmála tříhodinovém boji pětisetovou bitvu s nasazenou sedmadvacítkou Philippem Kohlschreiberem 4:6, 6:3, 6:4, 2:6 a 8:6. Příštím soupeřem Němce bude Roger Federer. Největší favorit turnaje si připsal snadnou výhru nad španělským tenistou Guillermem Garciou-Lopezem, poté co ani jednou v utkání neztratil servis. "Hrál jsem na něj možná příliš útočně a přímo. Všechno šlo hladce, a proto jsem si dokonce mohl ve třetí sadě něco zkoušet," řekl druhý hráč světa, který letos útočí na svůj šestý wimbledonský titul.

Šarapovová: Na návrat potřebuji čas 

Ruska Maria Šarapovová se stejně jako loni rozloučila s wimbledonskou trávou již ve druhém kole. Vítězka turnaje z roku 2004 především kvůli chybám z forhendu prohrála s Argentinkou Giselou Dulkovou 2:6, 6:3 a 4:6. "Kazila jsem lehké míče, což jsem dříve nedělala. Potřebuji čas, abych se vrátila," řekla. 

Bývalá světová jednička Šarapovová hrála svůj čtvrtý turnaj po operaci ramena a ukázalo se, že stále není zcela ve formě. Nyní 60. hráčka světa, kterou pořadatelé nasadili jako číslo 24, měla v duelu s Dulkovou problémy s forhendem a se zkrácenou hrou soupeřky. V duelu s Šarapovovou sice nejdříve promarnila čtyři mečboly, ale při pátém soupeřka udělala chybu a argentinská tenistka vyrovnala postupem do třetího kola své londýnské maximum. "Rozhodující set byl o bojovnosti. Byla jsem nervózní a nechtěla to už protahovat, protože ona je nebezpečná a mohla by se chytnout," dodala Dulková. 

Relativně snadno postoupil ve dvouhře mužů do třetího kola Srb Novak Djokovič. Čtvrtý nasazený hráč porazil ve třech setech Němce Simona Greula, ale především v prvním setu musel dotahovat dvakrát náskok 106. hráče světa a o podání přišel i na úvod druhé sady. Djokovič se pak na sebe zlobil, až vztekle hodil raketou, což se opakovalo i po výměně servisů na konci třetího setu. Jeho příštím soupeřem bude osmadvacátý nasazený americký hráč Mardy Fish.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články