Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Minář je ve druhém kole Wimbledonu, další Češi vypadli

Londýn - Ivo Minář postoupil jako první z českých tenistů do druhého kola Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu porazil po setech 6:4, 3:6, 7:5 a 6:0 Argentince Maxima Gonzaleze. Naopak s dvouhrou se hned po svém prvním zápase rozloučili Petra Cetkovská, Lucie Šafářová a Jan Hernych. Kromě druhého setu se mohl Minář spolehnout na svůj servis, při kterém zaznamenal deset es. Argentinský tenista udělal dvakrát více nevynucených chyb a při své premiérové účasti ve Wimbledonu dostal ve čtvrtém setu dokonce "kanára". Minář se v druhém kole, kterým si vyrovnal maximum z roku 2005, utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Cetkovská vypadla jako vůbec první hráčka letošního ročníku. Nestačila na jednatřicátou nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a prohrála po setech 2:6 a 2:6. 

Cetkovská vyrobila při svém podání sedm dvojchyb a soupeřku vážněji potrápila až v samotném závěru. Tehdy při podání Rusky odvrátila čtyři mečboly, na ten pátý už ale byla krátká. Stejně jako loni se tak čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova rozloučila s londýnskou trávou již v 1. kole.

Skončili i Šafářová a Hernych

Stejně je na tom i Šafářová, která podlehla Australance se slovenskými kořeny Jarmile Grothové 3:6, 6:3 a 3:6. Připsala si tak nejhorší výsledek na grandslamu v této sezoně, když předtím byla v třetím kole na Australian Open a v druhém na French Open. 

Dál neprošel ani Hernych, nad jehož síly byl Srb Janko Tipsarevič. Český tenista sice odehrál s favoritem vyrovnané utkání, nezvládl však koncovku všech tří setů. Tipsarevič tak mimo jiné díky kvalitnějšímu servisu vyhrál 6:4, 6:4 a 7:6.

Bez větších problémů prošel do druhého kola největší favorit Švýcar Roger Federer. Druhý hráč světa si poradil s Tchajwancem Lu Yen-hsunem po setech 7:5, 6:3, 6:2. V druhém kole se utká s dvaačtyřicátým tenistou světového žebříčku Guillermem Garciou-Lopézem ze Španělska.

Jan Hernych
zdroj: wikipedia
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články