Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Minář i Berdych vypadli ve Stuttgartu hned v prvním kole

Stuttgart (Německo) - Na turnaji ve Stuttgartu skončili v úvodním kole dva čeští tenisté, kteří se představili o víkendu v Ostravě ve vítězném utkání čtvrtfinále proti Argentině. Ivo Minář nejprve prohrál s domácím Rainerem Schüttlerem po setech 6:2, 6:7 a 4:6 a na německého soupeře poté nestačil ani Tomáš Berdych, který Nicolasi Kieferovi podlehl dvakrát 3:6. Minář se musel v krátké době již podruhé vyrovnat se změnou povrchu. Poté co vypadl ve 2. kole Wimbledonu, trénoval v Ostravě na čtvrtfinále Davisova poháru. V tom nastoupil na rychlém taraflexu a hladce podlehl Argentinci Juanu Martinu del Potrovi. Ve Stuttgartu se však hraje na antuce, na které naposledy Minář startoval před měsícem v Prostějově.

V utkání se Schüttlerem se sice ze začátku příliš nemohl spolehnout na svůj první servis, soupeře ale dokázal v úvodním setu dvakrát "brejknout". Ve druhé sadě se někdejší pátý hráč světa zlepšil a vedl při vlastním podání už 5:2. Minář se ale nevzdal a čtyřmi gamy za sebou se dostal do vedení 6:5. Poté však prohrál vlastní servis i tie-break a o vítězi musel rozhodnout až třetí set. V tom se Minář dostal do vedení, od té doby však tahal za kratší konec.

Antuka Berdychovi nesedla

Ve stejné situaci jako Minář byl i Berdych a ani on se se změnou povrchu nevyrovnal. Po úspěchu ve čtvrtfinále Davisova poháru, kdy pomohl k postupu přes Argentinu, nedokázal potvrdit roli třetího nasazeného hráče a předčasně skončil. 

Proti 40. hráči světa sice začal dobře, když soupeři sebral hned první podání, jenže od stavu 3:2 ve svůj prospěch prohrál čtyři hry za sebou a ztratil úvodní sadu. Ve druhém setu hned přišel o servis, který se pak marně snažil vybojovat zpět, a znovu prohrál 3:6. Z pátého souboje s Kieferem tak poprvé odešel jako poražený.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články