Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mertensová se rozjíždí – po triumfu v Hobartu, vyhrála i v Luganu

Už druhý turnaj v tomhle roce vyhrála belgická tenistka Elise Mertensová. Sezonu, kterou zahájila obhajobou trofeje v Hobartu, vyšperkovala nyní triumfem také na antuce v Luganu, kde ve finále porazila Arynu Sabalenkovou z Běloruska 7:5, 6:2. Celkově je to pro Mertensovou, která byla druhou nasazenou hráčkou turnaje, třetí titul v kariéře. Druhá nasazená Belgičanka, jež zahájila sezonu obhajobou trofeje v Hobartu, pak navíc s krajankou Kirsten Flipkensovou přidala ve Švýcarsku stejně jako v Austrálii i deblový triumf.

Elise Mertensová
zdroj: ČTK/AP autor: Pablo Gianinazzi

O jeden úspěch víc má během podstatně delší kariéry dvaatřicetiletý Španěl Pablo Andújar, ten čtvrtý si připsal na antuce v Maroku, kde vyhrál už potřetí. Ve finále porazil Kylea Edmunda z Británie 6:2, 6:2.

Andújar se třetím triumfem stal nejúspěšnějším hráčem marockého turnaje. Na čtvrtý titul v kariéře čekal čtyři roky. Druhý nasazený Edmund v Africe zahájil cestu do svého premiérového finále postupem přes Jiřího Veselého, který mu v 1. kole za stavu 0:5 vzdal.

Mertensové se v Luganu dařilo

Dvaadvacetiletá Belgičanka uspěla v Luganu jako první z nasazených hráček. Loňský premiérový ročník, který se konal v Bielu, ovládla Markéta Vondroušová poté, co do turnaje prošla z kvalifikace. A právě osmnáctiletou českou tenistku letos vítězka vyřadila v maratonském druhém kole, které se kvůli dešti natáhlo až do pátku.  

Je nám líto, video expirovalo.
Mertenosvá vyhrál turnaj v Luganu

Se Sabalenkovou se Mertensová střetla vůbec poprvé a ve finále zvítězila za necelou hodinu a půl. Běloruska tak neproměnila ani druhou finálovou účast v titul, loni prohrála v čínském Tchien-ťinu s Marií Šarapovovou. 

Mertensové pak porážku neoplatila ani ve finále čtyřhry. Sabalenková nastoupila s krajankou Verou Lapkovou, jež s Mertensovou prohrála v semifinále dvouhry, a ani společně na ni nenašly recept. Nejvýše nasazené Belgičanky zvítězily hladce 6:1, 6:3.

Turnaj žen v Luganu (antuka, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - finále: Mertensová (2-Belg.) - Sabalenková (Běl.) 7:5, 6:2.

Turnaj mužů v Marrákeši (antuka, dotace 561 345 eur):

Dvouhra - finále: Andújar (Šp.) - Edmund (2-Brit.) 6:2, 6:2. Čtyřhra - finále: Mektič, Peya (1-Chorv./Rak.) - Paire, Roger-Vasselin (Fr.) 7:5, 3:6, 10:7.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články