Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mertensová prosvištěla do finále v Istanbulu. Ve Stuttgartu udolala Bartyová Svitolinovou

Belgická tenistka Elise Mertensová si na turnaji v Istanbulu zahraje o druhý letošní titul. Přemožitelka Kateřiny Siniakové se v semifinále s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou dlouho nezdržovala a svou deblovou partnerku porazila 6:1 a 6:4. Světová jednička Ashleigh Bartyová zvrátila bitvu s Elenou Svitolinovou ve svůj prospěch a po výhře 4:6, 7:6 a 6:2 bude ve Stuttgartu usilovat o třetí letošní trofej.

Ashleigh Bartyová
zdroj: ČTK/AP autor: Marijan Murat

Turnajová jednička Mertensová se do finále na tureckém podniku podívá poprvé po čtyřech letech a o titul si zahraje proti Rumunce Soraně Cirsteaové, která ve druhém semifinále vyřadila Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:4, 6:4. Jednatřicetiletá Rumunka se ve finále představí poprvé od předloňského září a celkově popáté v kariéře. Jediný dosavadní titul získala v roce 2008 v Taškentu.

Belgičanka může vyhrát druhý turnaj WTA v sezoně po úspěchu na únorovém Gippsland Trophy v Melbourne a sedmý celkově. V roce 2017 v Istanbulu ve finále neuspěla proti Ukrajince Elině Svitolinové. Nyní má šanci na double. S Kuděrmětovovou dnes budou hrát ještě o postup do finále čtyřhry.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu (antuka, dotace 235.238 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Mertensová (1-Belg.) - Kuděrmětovová (3- Rus.) 6:1, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Kosťuková (Ukr.) 6:4, 6:4.

Bartyová stejně jako ve čtvrtfinále s Karolínou Plíškovou ztratila první set, ale nakonec dnešní 25. narozeniny oslavila postupem. Svitolinovou, která do semifinále prošla po výhře nad Petrou Kvitovou, porazila za dvě hodiny a osm minut.

Ve finále Bartyová nastoupí proti Aryně Sabalenkové z Běloruska, která si ve dvou setech poradila se světovou trojkou, Rumunkou Simonou Halepovou. Australanka zatím vyhrála oba letošní zápasy o titul a bude usilovat o 11. triumf v kariéře. Sabalenková může získat druhý titul v sezoně a celkově desátý.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 456.073 eur):

Dvouhra - semifinále: Bartyová (1-Austr.) - Svitolinová (4-Ukr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2, Sabalenková (5-Běl.) - Halepová (2-Rum.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články