Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Medvěděvovi do semifinále Turnaje mistrů pomohla výhra nad Zverevem a odstoupení Berrettiniho. Sinner živí šanci

Výhrou se přiblížil k postupu ze skupiny, který vzápětí stvrdil konec soupeře na Turnaji mistrů. Obhájce titulu Daniil Medvěděv přetlačil po dvouapůlhodinovém duelu Němce Alexandera Zvereva po setech 6:3, 6:7 a 7:6 a díky odstoupení Mattea Berrettiniho si zahraje semifinále. Náhradník Jannik Sinner z Itálie pak porazil v souboji debutantů polského tenistu Huberta Hurkacze 6:2, 6:2 a má stále šanci na semifinále.

Daniil Medvěděv a Alexander Zverev
zdroj: Reuters autor: Guglielmo Mangiapane

Bezprostředně po výhře nad Zverevem ještě neměl Medvěděv semifinále stoprocentně jisté, definitivu nicméně získal několik desítek minut nato po odhlášení Berrettiniho. Domácí tenista musel kvůli zranění vzdát úvodní utkání se Zverevem a dnes z finálového turnaje ATP Tour oficiálně odstoupil.

Ve čtvrtek bude Zverev bojovat o semifinále s Hurkaczem, jenž je po dvou porážkách ze hry, Sinner se střetne s Medvěděvem. Pokud Zverev zvítězí, postoupí bez ohledu na výsledek Sinnerova zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv si poradil se Zverevem a postoupil na Turnaji mistrů ze skupiny

Souboj hráčů, kteří v neděli vyhráli své úvodní duely na turnaji, nabídl podle očekávání přehlídku nechytatelných podání a vítězných úderů ze základní čáry. Jediný proměněný brejk zápasu si připsal Medvěděv a získal díky tomu první set. V Turíně ještě o servis nepřišel, jak v úvodním duelu s Hubertem Hurkaczem, tak nyní se Zverevem prohrál jednu sadu bez ztráty podání v tie-breaku.

Ve zkrácené hře rozhodujícího setu už Medvěděv ztrácel 2:4, ale čtyřmi míčky za sebou vývoj otočil. Zverev první mečbol odvrátil esem, druhý nechytatelným returnem, ale když si ruský tenista vypracoval další mečbol za stavu 7:6, zahrál Němec bekhend do sítě.

Druhý hráč žebříčku Medvěděv nastřílel 14 es a odvrátil čtyři brejkboly a připsal si sedmou výhru na Turnaji mistrů za sebou, což se naposledy podařilo v letech 2015 a 2016 aktuální světové jedničce Novaku Djokovičovi.

Hned po prvním duelu skončil vrcholný turnaj v domácím prostředí pro wimbledonského finalistu Berrettiniho, jenž si v utkání se Zverevem poranil šikmý břišní sval a v druhém setu po prohrané první sadě musel odstoupit. "Jsem zničený, nikdy jsem si nemyslel, že budu muset vzdát takovým způsobem nejdůležitější turnaj pořádaný v Itálii," oznámil konec svých nadějí na Instagramu.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Dvouhra:
Červená skupina: Medvěděv (2-Rus.) - Zverev (3-Něm.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6), Sinner (It.) - Hurkacz (7-Pol.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra:
Zelená skupina: Granollers, Zeballos (4-Šp./Arg.) - Mektič, Pavič (1-Chorv.) 6:4, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články