Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Medvěděv se opět posunul do čela světového žebříčku, ženám vládne Šwiateková

Daniil Medvěděv je opět světovou jedničkou. Na prvním místě žebříčku ruský tenista vystřídal Srba Novaka Djokoviče, který po odečtení bodů za loňské Roland Garros klesl na třetí místo. Tak nízko byl naposledy v říjnu 2018. Druhý je momentálně zraněný Němec Alexandr Zverev, který si vylepšil kariérní maximum. Nejlepší z Čechů Jiří Veselý figuruje na 71. pozici.

Medvěděv strávil dva týdny na tenisovém trůnu už na přelomu února a března. Djokoviče nyní o místo jedničky připravila neúspěšná obhajoba na pařížském grandslamu, který se hrál v minulé sezoně o týden později než letos a plné body tak hráčům vypadly až nyní.

Ruský tenista se na první místo posunul i přes finálovou porážku na turnaji v Hertogenboschi. Senzační vítěz z nizozemské trávy Tim van Rijthoven si díky premiérovému titulu z teprve druhého startu v hlavní soutěži na okruhu ATP v žebříčku polepšil o 99 míst na 106. příčku.

V čele pořadí WTA k velkým změnám nedošlo. Světovou jedničkou je dál s obrovským náskokem Polka Iga Šwiateková před Anett Kontaveitovou z Estonska a Španělkou Paulou Badosaovou. Karolíně Plíškové patří sedmé místo, Barbora Krejčíková je čtrnáctá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články