Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Medvěděv se nevrátí do čela žebříčku, v Miami končí ve čtvrtfinále

Ruský tenista Daniil Medvěděv prohrál ve čtvrtfinále v Miami s obhájcem titulu Polákem Hubertem Hurkaczem 6:7, 3:6 a nevrátí se do čela žebříčku. V pondělním pořadí ATP tak zůstane za hvězdným Srbem Novakem Djokovičem.

Je nám líto, video expirovalo.
Medvěděv prohrál s Hurkaczem a do čela žebříčku ATP se nevrátí

Šestadvacetiletý Medvěděv usedl poprvé na tenisový trůn před měsícem, po třech týdnech ho ale musel opět přenechat Djokovičovi. Srb se rozhodl na Floridě nestartovat kvůli koronavirovým omezením a dal přednost času s rodinou.

Rodák z Moskvy od začátku proti Hurkaczovi ztrácel. Za stavu 2:5 odvrátil dva setboly, ale první set už nezachránil a prohrál v tie-breaku 7:9. V polovině druhé sady si vyžádal krátkou zdravotní pauzu a světovou desítku už nepotrápil. Polský tenista udržel šanci na druhou trofej z Masters, vzájemnou bilanci vyrovnal na 2:2.

"Klíčový byl určitě return. Taky se mi dařily forhendy. Na Floridě jsem strávil hodně času a jsem zvyklý na zdejší podmínky, možná to dnes byla moje výhoda," řekl Hurkacz. Jeho soupeř, vítěz loňského US Open, se při poradě s lékaři držel za břicho, podle agentury Reuters měl závratě.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:
Hurkacz (8-Pol.) - Medvěděv (1-Rus.) 7:6 (9:7), 6:3.
Alcaraz (14-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články