Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Medveděv nezvládl v Indian Wells osmifinále s Dimitrovem, který předvedl obrat

Druhý tenista světa Daniil Medveděv z Ruska vypadl v Indian Wells v osmifinále. Nejvýše nasazený hráč nezvládl dobře rozehraný zápas s Grigorem Dimitrovem z Bulharska a prohrál 6:4, 4:6 a 3:6.

Daniil Medveděv po utkání s Grigorem Dimitrovem
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Pětadvacetiletý Medveděv přitom po bezproblémovém zisku první sady vedl ve druhé už 4:1 a vypadalo to na hladký postup. Jenže potom vítěz letošního US Open čtyřikrát za sebou ztratil podání a Dimitrov vykročil za obratem.

"Nepamatuji si, kdy jsem na tvrdém povrchu naposledy ztratil podání třikrát, natož čtyřikrát za sebou," řekl Medveděv. "Je tady pomalejší povrch a v kombinaci s podmínkami to bylo jak antuka, kterou nemám rád. Ale ztratit podání čtyřikrát za sebou je neomluvitelné," dodal.¨

Je nám líto, video expirovalo.
Medveděv nezvládl druhý set a poté i zápas s Dimitrovem

"Krůček za krůčkem jsem se snažil vrátit do zápasu a bojoval jsem o každý bod. Musel jsem do toho dát všechno," přidal Dimitrov. "Hrozně moc jsem chtěl proti němu nastoupit, protože když vidíte, co všechno letos dokázal, tak vás to motivuje hrát co nejlépe," prohlásil.

Třicetiletý Bulhar se postaral o další překvapení v Indian Wells, kde po brzkém vyřazení světové trojky Karolíny Plíškové už vypadly obě nasazené jedničky. V ženské dvouhře už navíc skončila také dvojka Polka Iga Šwiateková.

Ve čtvrtfinále Dimitrov nastoupí proti Hubertu Hurkaczovi z Polska. "Když bude hrát tak, jako proti mně od stavu 1:4 ve druhém setu, tak tady celý turnaje vyhraje," prohlásil Medveděv.

V ženské dvouhře po výhře 6:4 a 6:2 nad domácí Jessicou Pegulaovou postoupila do semifinále bývalá světová jednička Victoria Azarenková z Běloruska. Vítězka turnaje z let 2012 a 2016 v dalším kole nastoupí proti Jeleně Ostapenkové z Lotyšska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články