Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Medvěděv je poprvé v kariéře světovou jedničkou, Veselý je zpět v první stovce

Daniil Medvěděv je poprvé v kariéře světovou jedničkou. V aktuálním vydání žebříčku se ruský tenista posunul na první místo před Srba Novaka Djokoviče. Jiří Veselý se po finálové účasti na turnaji v Dubaji vrátil do první stovky pořadí ATP, v níž má český tenis opět dvojnásobné zastoupení. Veselému aktuálně patří 74. místo a je znovu domácí jedničkou. Jiří Lehečka figuruje na 94. příčce.

Daniil Medvěděv
zdroj: Reuters autor: Danielle Parhizkaran

Medvěděvovi pomohl do čela žebříčku právě Veselý, který Djokoviče vyřadil ve čtvrtfinále v Dubaji. Ruský tenista došel na souběžně hraném turnaji v Acapulcu do semifinále, kde podlehl stejně jako ve finále Australian Open Španělovi Rafaelu Nadalovi.

Světovou dvojkou byl Medvěděv od loňského května. Djokovič tenisový trůn opustil po dvou letech, celkem na něm strávil rekordních 361 týdnů.

Ženám dál kraluje Australanka Ashleigh Bartyová. Světovou dvojkou ve dvouhře i ve čtyřhře je aktuální česká jednička Barbora Krejčíková, deblový žebříček stále vede její parťačka Kateřina Siniaková.

Karolína Plíšková, která se chystá k návratu po zlomenině ruky, klesla na osmé místo. Petra Kvitová, jež kvůli zranění zápěstí odstoupila z turnaje v Dauhá, vypadla poprvé od ledna 2011 z první třicítky. Momentálně jí patří 31. místo.

Marie Bouzková si naopak finálovou účastí na turnaji v Guadalajaře polepšila o 15 míst a figuruje na 81. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články