Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

McEnroe: Z Murrayho spolupráce s Lendlem může něco být

Sydney - Legendárního amerického tenistu Johna McEnroea překvapilo, že se jeho někdejší rival Ivan Lendl stal trenérem Brita Andyho Murrayho. Ačkoliv Lendl nikdy nepatřil k McEnroeovým oblíbencům, známý bouřlivák připustil, že spolupráce s nejúspěšnějším českým tenistou všech dob by mohla pro Murrayho znamenat výkonnostní posun.

"Rozhodně jsem něco takového nečekal. Absolutně jsem netušil, že by měl Lendl zájem někdy trénovat," řekl McEnroe. "Nerad oceňuji Lendlovy kvality, ale bezpochyby má co nabídnout," dodal McEnroe, který je známý tím, že jej s vítězem osmi grandslamových turnajů Lendlem nepojí zvlášť přátelský vztah.

Murray, v současnosti čtvrtý hráč světa, oznámil spolupráci s Lendlem na Silvestra. Věří, že pod jeho vedením konečně dosáhne na grandslamový titul. Zatím byl "jen" třikrát ve finále. Turnajových prvenství má na okruhu ATP 22, to poslední získal o víkendu v Brisbane právě už pod Lendlovým dohledem.

"Murray potřeboval udělat něco neočekávaného, aby opět nastartoval svoji kariéru, a s novým trenérem se mu to opravdu může podařit," komentoval McEnroe a připomněl, že kariéry talentovaného Brita a Lendla mají jeden společný fakt. "Lendl do čtyřiadvaceti nevyhrál žádný grandslam a Murraymu je čtyřiadvacet let, pokud se nemýlím. Budu tuhle dvojici se zájmem sledovat, jak se jim povede," uvedl sedminásobný grandslamový vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články