Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

McEnroe: Pochybuji, že by o tom Šarapovová nevěděla

Indian Wells (USA) - Legendární tenista John McEnroe se v debatě o pozitivním dopingovém testu Marie Šarapovové připojil do tábora těch, kteří pochybují, že by ruská hvězda nevěděla, že užívá zakázanou látku. Tenistce nyní hrozí až čtyřletý trest.

John McEnroe
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dennis Van Tine

"Je těžké uvěřit, že nikdo v jejím týmu, nikdo z těch 25 nebo 30 lidí, kteří pro ni pracují, nebo dokonce Maria sama, netušili, že k tomu došlo," řekl k tvrzení Šarapovové, že si nevšimla, že byla látka meldonium od 1. ledna zařazena na seznam zakázaných preparátů.

McEnroe připomněl vlastní příhodu z Australian Open 1990, kdy byl vyloučen ze zápasu, protože si nevšiml, že se v pravidlech snížil počet varování ze čtyř na tři. "Nikdo mi to neřekl, takže je možné, že to Maria opravdu nevěděla, je to ale vysoce nepravděpodobné," dodal.

Šarapovová už kvůli pozitivnímu testu přišla o několik sponzorů a ITF nyní musí vyřešit, jak dlouhý trest dostane. McEnroe v žertu poznamenal, že by měla dostat jen dva roky, když tvrdí, že k tomu došlo neúmyslně. Vše by ale podmínil tím, že Ruska slíbí skoncovat s hlasitým hekáním při hře. "Když nebudeš hekat, Marie, žádný trest. Když budeš s hekáním pokračovat, dva roky," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články