Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mayer má první titul v kariéře, Tsonga po dvou letech

Bukurešť - Německý tenista Florian Mayer vyhrál turnaj v Bukurešti. Druhý nasazený hráč ve finále porazil Pabla Andújara ze Španělska 6:3, 6:1 a získal první titul na okruhu ATP. Sedmadvacetiletý Mayer vybojoval premiérový titul na pátý pokus. Úspěšný byl i francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga, jenž porazil ve finále turnaje v Metách Chorvata Ivana Ljubičiče 6:3, 6:7, 6:3. Ukončil tak dvouleté čekání na titul. Ve čtyřhře neuspěl Čech Lukáš Dlouhý, který spolu s Brazilcem Marcelem Melem prohrál finále s britsko-brazilskou dvojicí Jamie Murray, André Sá 4:6 a 6:7.

Ilustrační foto

Ve finále neuspěl v letech 2005 a 2006 v Sopotech, loni ve Stockholmu ani letos v květnu na domácí půdě v Mnichově. Andújar dopadl v Bukurešti stejně jako před rokem, kdy nezvládl zápas o titul s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou.

Mayer triumfem v Rumunsku potvrdil, že prožívá nejlepší období v kariéře. Letos prošel na devíti turnajích minimálně do čtvrtfinále a poprvé pronikl do elitní dvacítky světového žebříčku, v němž mu v červnu patřila 18. příčka.

Tsonga naposledy získal titul v říjnu 2009 v Tokiu. Letos mohl šestadvacetiletý Francouz utnout dlouhé čekání na úspěch už v Londýně a Rotterdamu, ve finále však nestačil na Andyho Murrayho, respektive Robina Söderlinga. Celkem má desátý hráč světa na kontě šest turnajových triumfů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články