Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Masters v Monte Carlu ovládl Wawrinka, ve finále porazil Federera

Monte Carlo – Stanislas Wawrinka v letošní sezoně dospěl k dalšímu triumfu. Poprvé v kariéře ovládl turnaj Masters v Monte Carlu, ve švýcarském finále porazil svého krajana a kamaráda Rogera Federera 4:6, 7:6 a 6:2. Z dosavadních 14 vzájemných utkání přitom vždy vzešla vítězně bývalá světová jednička.

Stanislas Wawrinka na síti
zdroj: AP autor: Michel Euler

Wawrinka dosud porazil Federera v oficiálních zápasech jen jednou. V roce 2009 právě v Monte Carlu v osmifinále, jinak s ním měl na kontě 13 porážek. A dnes byl blízko další. Grandslamový rekordman využíval soupeřovy nervozity, hrál precizně, ale jen do poloviny druhého setu.

Wawrinka ovládl tie-break druhé sady 7:5 a ve třetí už měl jasně navrch. Federer odvrátil hrozícího "kanára" až za stavu 0:4, rozjetého soupeře už ale nezastavil. Federer tak prohrál v Monaku finále i počtvrté, v letech 2006 až 2008 skončil na raketě Španěla Rafaela Nadala.

"Prožil jsem zde skvělý týden. Gratuluju Stanovi, doufám, že budeš takhle pokračovat i další roky," řekl Federer. Komplimenty soupeři skládal také Wawrinka. "V lednu jsem vyhrál první grandslam, teď poprvé Masters. To potěší, nádhera. Ale Rogere, ty jsi nejlepší ze všech, je to pro mě pokaždé výjimečné hrát proti tobě. Věřím, že budeme mít oba skvělý rok," uvedl nový šampion Monte Carla.

Ve čtyřhře triumfovali bratři Bryanovi a Mike se stal prvním tenistou v historii, který vybojoval sto deblových titulů. Pětatřicetiletý Američan a jeho dvojče Bob vyhráli už pátý turnaj v řadě. Bob Bryan má na kontě o dva turnajové vavříny méně. Američtí bratři dovršili Mikovo jubileum vítězstvím ve finále nad chorvatsko-brazilskou dvojicí Ivan Dodig, Marcelo Melo 6:3, 3:6, 10:8. "Je úžasné dosáhnout trojciferného čísla. Je to velký milník říct, že už máte stovku," prohlásil Mike Bryan.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 3,452.415 eur):

Dvouhra – finále: Wawrinka (3-Švýc.) – Federer (4-Švýc.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:2.
Čtyřhra – finále: B. Bryan, M. Bryan (1-USA) – Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) 6:3, 3:6, 10:8. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články