Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Martincová vypadla, Raducanuová se nadřela, Sakkariová i Ósakaová končí a Medvěděv postupuje

Tereza Martincová se do čtvrtfinále ve Washingtonu neprobojovala. Sedmadvacetiletá hráčka prohrála s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska 6:7, 2:6. Emma Raducanuová se s Camilou Osoriovou z Kolumbie prala o postup téměř tři hodiny a rozhodla dvakrát až v tie-breaku. Na turnaji v San Jose vypadla první nasazená Sakkariová z Řecka, když s Rogersovou z USA uhrála jen čtyři gamy. Daniil Medvěděv je v Los Cabos už v semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sakkariová vypadla s Rogersovou

Martincová nestačila na turnajovou čtyřku Azarenkovou i ve druhém vzájemném zápase. Před rokem s dvacátou hráčkou světa prohrála v prvním kole US Open. Třiatřicetiletá Běloruska se střetne v další fázi s Číňankou Wang Si-jü.

Jediná česká zástupkyně ve dvouhře Martincová zahájila utkání s favoritkou lépe a ujala se brzy vedení 2:0. Poté ale ztratila servis a vyrovnané utkání dospělo do zkrácené hry. Zde měla pražská rodačka za stavu 6:5 setbol, ten ale při svém podání nevyužila. Celkem v tie-breaku ztratila šestkrát svůj servis a prohrála jej 7:9.

Ve druhém setu prohrála Martincová úvodní čtyři hry za sebou a tuto ztrátu už později nedokázala stáhnout. Přestože se jí podařilo získat ještě jeden brejk, za stavu 2:5 přišla znovu o servis a Azarenková mohla po dvou hodinách a dvanácti minutách slavit postup.

Britská tenistka Radacanuová byla po výhře v nejdelším letošním dvousetovém zápase na okruhu WTA nad Osoriovou hodně unavená.

"Stálo mě to ohromné úsilí, mám toho dost," přiznala devatenáctiletá Raducanuová, jež končila s puchýři na pravé ruce a ve druhém setu si vyžádala ošetření. Po jejich souboji bouřka další dění na společném turnaji s muži přerušila.

Óskaová na Gaufovou nestačila

Sedm mečbolů odvrátila bývalá světová jednička Naomi Ósakaová, než podlehla ve druhém kole turnaje v San Jose domácí tenistce Coco Gauffové. Japonka, jež dva měsíce nehrála kvůli zraněné achilovce a má čtyři grandslamové tituly, prohrála s osmnáctiletou Američankou 4:6, 4:6.

"I když jsem vedla 5:1 a 40:0, věděla jsem, že ještě nemám výhru v kapse. A ona to potvrdila," řekla osmnáctiletá Gauffová, finalistka letošního Roland Garros. V sedmém gamu měla čtyři mečboly, další tři za stavu 5:3. Zápas o čtvrtfinále dopodávala až v následující hře.

Po Karolíně Plíškové přišel turnaj Silicon Valley Classic o další favoritku, neboť ve druhém kole vypadla i nasazená jednička Maria Sakkariová z Řecka. Domácí Shelby Rogersové podlehla i potřetí v kariéře, tentokrát 1:6 a 3:6.

Medvěděv je v semifinále

Světová jednička Daniil Medvěděv na prvním turnaji po měsíci a půl postoupil do semifinále a ideálně tak pokračuje v přípravě na obhajobu titulu na US Open. Ruský tenista v mexickém Los Cabos porazil dvakrát 6:2 Ričardase Berankise z Litvy a míří za prvním titulem v sezoně.

Medvěděv hrál naposledy v červnu na Mallorce. Poté musel vynechat Wimbledon, kde ruští a běloruští hráči nesměli kvůli invazi na Ukrajinu startovat. V Mexiku v úvodním duelu porazil australského outsidera Rinkyho Hijikatu.

"Byly to úplně jiné zápasy," srovnal oba soupeře v Los Cabos. "Ričardas hrál mnohem agresivněji. Čím dál dojdeš, tím těžší zápasy jsou a tím i větší tlak. Ale zatím hraju slušně," řekl Medvěděv po 251.výhře v kariéře.

V semifinále čeká šestadvacetiletého Rusa srbský tenista Miomir Kecmanovič. Obě utkání zvládl ve dvou setech i druhý nasazený Kanaďan Félix Auger-Aliassime, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Američana Stevea Johnsona 6:4, 7:6.

Turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 251 750 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Raducanuová (2-Brit.) - Osoriová (Kol.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), Wang Sin-jü (Čína) - Vekičová (Chorv.) 4:6, 7:5, 6:1.

Turnaj žen v San Jose (tvrdý povrch, dotace 757 900 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo: Rogersová (USA) - Sakkariová (1-Řec.) 6:1, 6:3, Sabalenková (4-Běl.) - Dolehideová (USA) 5:7, 6:1, 7:5, Gauffová (6-USA) - Ósakaová (Jap.) 6:4, 6:4.

Turnaj mužů v Los Cabos v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 808 770 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Medvěděv (1-Rus.) - Berankis (Lit.) 6:2, 6:2, Auger-Aliassime (2-Kan.) - Johnson (USA) 6:4, 7:6 (7:3), Kecmanovič (4-Srb.) - Nakashima (6-USA) 6:2, 6:4, Norrie (3-Brit.) - Albot (Mold.) 6:3, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články