Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Martincová musela v Nottinghamu vzdát zápas s Haddadovou Maiaovou

Postup turnajem v Nottinghamu Terezy Martincové ukončily zdravotní potíže. Semifinálový duel s Haddadovou Maiaovou za stavu 3:6 a 1:4 musela vzdát. S Haddadovou Maiaovou neuspěla ani ve třetím společném zápasu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zdravotní komplikace vystavily Martincové stopku

"Dnes ráno jsem se probudila s nezvyklou bolestí v pravém koleně. Přesto jsem se rozhodla nastoupit. Možná to nebylo nejlepší rozhodnutí, ale vždycky to chci zkusit. Bolest se však zhoršovala, takže jsem se rozhodla skončit," napsala Martincová na instagramu.

Zatímco dosud česká hráčka neztratila na trávě v Nottinghamu ani set, v první sadě proti Brazilce prohrála za stavu 2:2 podání a soupeřka už dotáhla úvodní dějství k vítězství.

Také ve druhé sadě o rok mladší Brazilka výborně servírovala. Přemožitelka nasazené jedničky Marii Sakkariové neudělala v duelu ani jednu dvojchybu a za celý zápas nenabídla Martincové jediný brejkbol.

Sama naopak za stavu 2:1 prolomila opět soupeřčin servis a vzápětí brejk při svém podání potvrdila. Rodačka z Prahy pak po krátkém rozhovoru s lékařkou duel skrečovala.

Martincová i tak vylepšila v Nottinghamu loňský výsledek, tenkrát skončila ve čtvrtfinále. Sedmadvacetiletá tenistka hrála semifinále turnaje WTA popáté v kariéře. Je také přihlášená do turnaje v Eastbourne příští týden. Její další start je ale kvůli dnešnímu odstoupení nejasný.

"Omlouvám se všem, kteří mě podporují. Nyní se pokusím co nejdříve uzdravit a plně se připravit na další zápasy," dodala Martincová.

Osmačtyřicátá hráčka světa Haddadaová Maiová se ve druhém finále v kariéře střetne s Alison Riskeovou z USA, která porazila Viktoriji Golubicovou ze Švýcarska 6:3, 4:6, 6:3. Utkání bylo na začátku třetího setu přerušeno kvůli dešti.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 251.750 eur):

Dvouhra - semifinále:

Haddadová Maiaová (7-Braz.) - Martincová (ČR) 6:3, 4:1 skreč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články