Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Martincová i Bouzková se loučí s turnajem v Birminghamu

Tereze Martincové se ve čtvrtfinále turnaje v Birminghamu nepovedl obrat proti Rusce Darje Kasatkinové. Na vyhraný druhý set už se jí nepovedlo navázat, a své soupeřce tak nakonec podlehla 4:6, 6:2 a 0:6. Nedařilo se ani Marii Bouzkové, která nestačila na Američanku Vandewegheovou.

Dvaadvacetiletá Bouzková prohrála s Američankou Coco Vandewegheovou 4:6, 4:6, Martincová nedotáhla obrat zápasu s Darjou Kasatkinovou a ruské soupeřce podlehla 4:6, 6:2, 0:6. Devětadvacetiletá Vandewegheová, která se vrací po sérii zranění, si semifinále na okruhu WTA zahraje po třech letech. Majitelka dvou titulů z travnatého turnaje v Hertogenboschi, kde se také v roce 2018 naposledy dostala mezi čtveřici nejlepších, porazila Bouzkovou i ve druhém vzájemném zápase.

Martincová, která v Birminghamu absolvovala i dvoukolovou kvalifikaci, zvládla po prvním setu, v němž měly obě hráčky potíže na servisu, ve druhé sadě vyrovnat. V rozhodujícím dějství ale nedokázala rozjeté soupeřce vzdorovat a odešla s "kanárem".

Bouzková si v Birminghamu zahraje o titul alespoň ve čtyřhře. Spolu s Lucií Hradeckou dnes v odpoledním semifinále porazily ukrajinsko-japonský pár Ljudmyla Kičenoková, Makoto Ninomijaová 7:5, 6:3. Společně už si letos zahrály finále v Charlestonu.

Přemožitelky českých tenistek se poté utkaly v semifinále, ve kterém turnajová dvojka Kasatkinová uspěla 6:2, 6:4 a zahraje si o pátý titul v kariéře a první na trávě. Její soupeřkou bude Ons Džabúrová z Tuniska.

Vandewegheová, která se vrací po sérii zranění, se v Birminghamu v semifinále objevila poprvé od roku 2018 a turnaje v Hertogenboschi. Na trávě v Nizozemsku získala oba dosavadní tituly.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kasatkinová (4-Rus.) - Martincová (ČR) 6:4, 2:6, 6:0.

Dvouhra - semifinále:

Džabúrová (2-Tun.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:3.

Dvouhra - semifinále:

Kasatkinová (4-Rus.) - Vandewegheová (USA) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články