Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Martina Navrátilová dostala cenu Philippa Chatriera

Paříž - Tenistka Martina Navrátilová se dočkala nejvyššího ocenění mezinárodní tenisové federace - ceny Philippa Chatriera, kterou obdržela na slavnostním večeru v Paříži v Pavilonu d'Armenonville. Když byla vítězka 59 grandslamů vyzvána k převzetí ceny, její cestu na pódium provázely ovace vestoje. Martina ve své řeči vyzdvihla kromě rodičů i roli bývalého českého tenisty Jana Kodeše coby inspiraci a dětský vzor. Jeden z mála českých vítězů grandslamového turnaje se slavnostního večera účastnil také.

"Chtěla bych všem poděkovat a slíbit, že budu i nadále milovat tento sport a snažit se zlepšovat tuto hru, tak jako se o to neustále snažíme my všichni," řekla Navrátilová.

Mnozí tenisoví odborníci se v minulosti divili, proč dvaapadesátiletá rodačka z Prahy nedostala tuto trofej už dávno. Nicméně cen Philipa Chatriera se dává jen tenistům, kteří odešli do sportovního důchodu, což udělala Navrátilová až v roce 2006 ve 49 letech po bezmála čtyřech dekádách trvající kariéře.

Martina Navrátilová vyhrála rekordních 167 turnajů ve dvouhře, 177 ve čtyřhře a 10 ve smíšené čtyřhře. Její souboje s americkou tenistkou Chris Evertovou v sedmdesátých a osmdesátých letech patří k legendárním sportovním okamžikům.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články