Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Mandlíková: Ani kdyby mě oslovil Bůh, na Tour bych už netrénovala

Praha – Legendární Hana Mandlíková je znovu na skok v rodném Česku. Na kurtech pražské Sparty předávala zkušenosti mladým talentovaným tenistům, jak se stalo poslední dobou zvykem. Ambasadorka turnaje Sparta Prague Open převážně žije v USA, na svůj klub, ve kterém dělala první tenisové pokroky, však nezanevřela. Trénovat špičkové tenistky už nechce, o svůj um se však ráda podělí s mladými hráči. Věří, že pro výchovu těch nejlepších je důležitý vzor. Vítězka čtyř grandslamových turnajů ve dvouhře a trojnásobná členka vítězného týmu v Poháru federace byla hostem sportovních zpráv.

Hana Mandlíková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Je dobré, že máme Berdycha a Kvitovou – že mladí mají šanci se na ně dívat, že jsou pro ně vzorem. Myslím si, že je velice důležité, aby každá zem měla vzor, který by mohli hráči napodobovat, aby z nich pak vznikli znovu dobří hráči," upozornila.

Mandlíková má i své dlouholeté zkušenosti s trénováním těch nejlepších, ale vracet se k tomu nehodlá. "Novináři se mě ptali, kdyby mě oslovily Šarapovová nebo Azarenková, jestli bych se vrátila a začala je trénovat. Řekla jsem, ani kdyby mě oslovil Bůh, na Tour bych se nevrátila a netrénovala, protože bych chtěla dát vše ze sebe svým vlastním dětem," uvedla Mandlíková, která se v 39 letech dočkala dvojčat.

Na Spartu jezdí dvakrát do roka. "Je to můj klub – od malinka, od osmi let. Snažím se pomoci a předat vlastní zkušenosti z kariéry mladým, ale i rodičům, protože si myslím, že rodiče jsou velice důležití v rozvoji mladých hráčů," zdůraznila. Talent a píle nestačí. Ti nejlepší tenisté potřebují i zkušenosti. Alespoň něco z nich by jim chtěla předat. "Je důležité, aby na všechny zákruty byli ready," dodala.

Mandlíková je světoběžnice. Narodila se v Česku, má i australský pas. "Vždycky vím, narodila jsem se tu, jsem Češka. Ale když se mě někdo zeptá, kde jsem nejšťastnější nebo kde je můj domov – to je tam, kde mám rodinu. Ať je to v Thajsku, Číně, v Česku nebo v Americe – pro mě je nejdůležitější, aby se mnou byla rodina," prohlásila legendární tenistka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články