Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Macháčova další kariérní meta, v Ženevě si zahraje semifinále s Djokovičem

Český tenista Tomáš Macháč si poprvé v kariéře zahraje semifinále turnaje ATP Tour. Na antuce v Ženevě porazil ve čtvrtfinálovém duelu, který byl ve druhém setu přerušen kvůli dešti, Alexe Micchelsena z USA 6:3 a 7:6. O své premiérové finále si zahraje se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč jde v Ženevě do semifinále

Třiadvacetiletý Macháč v generálce na grandslamové Roland Garros potvrzuje, že už se zotavil ze zdravotních problémů, které mu zkomplikovaly předchozí starty v Barceloně a Madridu. V utkání s Michelsenem potvrdil roli favorita, úvodní set získal za 35 minut a nenechal se rozhodit ani zhruba hodinovou pauzou, kterou ve druhém setu za stavu 2:3 zavinil déšť.

Rodák z Berouna bojoval s Michelsenem v prvním vzájemném utkání přes hodinu a půl, zápas však mohl ukončit i dřív. Za stavu 5:4 ale nedokázal duel dopodávat a čistou hrou přišel o servis. V tie-breaku už další komplikace nepřipustil a vyhrál ho 7:2.

S Djokovičem, jenž ve středu oslavil 37. narozeniny, se Macháč utká podruhé. První vzájemný duel vloni v Dubaji vyhrál srbský favorit až v tie-breaku třetího setu. Letos zatím vítěz rekordních 24 grandslamových titulů nezáří a marně čeká na první trofej, na kontě nemá ani finálovou účast. Třetí semifinále sezony si zajistil výhrou 7:5, 6:1 nad Tallonem Griekspoorem z Nizozemska.

Tenisový turnaj mužů v Ženevě

Dvouhra – 2. kolo:
Griekspoor (6-Niz.) – Shapovalov (Kan.) 6:7 (7:9), 7:6 (7:4), 6:3.

Čtvrtfinále:
Macháč (ČR) – Michelsen (USA) 6:3, 7:6 (7:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články