Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Macháč proti Ruudovi svůj premiérový titul v Ženevě neproměnil

Norský tenista Casper Ruud měl v sobotu hned dvojí porci zápasů poté, co páteční semifinále dohrával s Italem Cobollim až v dopoledních hodinách. Přesto mu zbylo dostatek sil na to, aby českého tenistu přehrál 7:5 a 6:3. Pro Tomáše Macháče je i tak premiérová finálová účast na okruhu ATP zatím nejlepší kariérní výsledek.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč na první titul v Ženevě nedosáhl

Třiadvacetiletý Macháč má však i tak za sebou vydařený turnaj. Kariérní maximum si vylepšil už postupem do semifinále, v němž navíc vyřadil světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. Rekord si stanoví i v novém vydání světového žebříčku, v němž se posune ze 44. na 34. místo.

Macháč mohl pomýšlet i na víc, ale dobrého vstupu do zápasu nevyužil. Ruud kvůli dešti musel kvůli dešti odehrát semifinále s Flaviem Cobollim až v sobotu dopoledne. Itala sedmý hráč světa porazil 1:6, 6:1 a 7:6 a po zhruba tříhodinové pauze se rozjížděl pomaleji.

Český reprezentant se tak v první sadě ujal vedení 5:3, ale náskok neudržel. "První set si rozhodně zasloužil vyhrát, ale takový je tenis. Není vždycky fér," řekl Ruud.

Ve druhém setu Macháč rychle prohrával 0:3 a pětadvacetiletý Nor už vedení udržel. "Mám radost. Odehrál jsem tady hodně těžkých zápasů, a až na dnešek, kdy bylo skvělé počasí, i v náročných podmínkách," dodal. V Ženevě navázal na triumfy z let 2021 a 2022.

Tenisový turnaj mužů v Ženevě

Dvouhra – finále:
Ruud (2-Nor.) – Macháč (ČR) 7:5, 6:3.

Semifinále:
Ruud – Cobolli (It.) 1:6, 6:1, 7:6 (7:4).

Čtyřhra – finále:
Pavič, Arévalo (3-Chorv./Salv.) – Rojer, Glasspool (Niz./Brit.) 7:6 (7:2), 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články