Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Macháč nestačil na Sinnera a s Miami se loučí

Cesta Tomáše Macháče turnajem v Miami skončila ve čtvrtfinále. Janniku Sinnerovi podlehl 4:6 a 2:6. Macháč tak dopadl podobně jako Jiří Lehečka v Indian Wells, kde česká jednička s italským tenistou prohrála dvakrát 3:6. V semifinále čeká Sinnera repríza loňského finále s Daniilem Medvěděvem.

Tomáš Macháč a Jannik Sinner
zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Macháč se mezi osmičku nejlepších na tak prestižním turnaji dostal poprvé v kariéře. Navázal na Lehečku, který do stejné fáze prošel jako první český tenista od Tomáše Berdycha v roce 2017.

Favorizovaný Sinner byl i nad Macháčovy síly. Úvodní prohraný servis si sice český tenista rychle vzal zpět, ale v sedmé hře ztratil podání znovu a třetí hráč světa mu pak nedal šanci na zvrat. Druhá sada už byla jednoznačná.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč na turnaji v Miami skončil ve čtvrtfinále

Zatímco Macháč dvakrát přišel o podání, Sinner nepřipustil ani brejkbol a utkání po zhruba hodině a půl ukončil. Vyhrál jubilejní 20. zápas v sezoně, jedinou letošní porážku utrpěl v semifinále Indian Wells s pozdějším vítězem Carlosem Alcarazem ze Španělska.

Navzdory vyřazení se Macháč, který v duelu se Sinnerem zaznamenal 12 vítězných úderů a 15 nevynucených chyb, posune v příštím vydání světového žebříčku ze 60. místa do první světové padesátky.

Ve finále s Medvěděvem

Světová čtyřka Medvěděv se proti Sinnerovi, který ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Macháče, pokusí prolomit nepříznivou sérii. S třetím hráčem žebříčku prohrál poslední čtyři zápasy včetně finále letošního Australian Open. Naposledy Sinnera porazil před rokem ve finále v Miami.

V ženské dvouhře dál vítězí Jekatěrina Alexandrovová. Ruská tenistka ve čtvrtfinále porazila 3:6, 6:4 a 6:4 pátou hráčku žebříčku Jessicu Pegualovou z USA a navázala na výhru nad světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska. O finále si zahraje s Američankou Danielle Collinsovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články