Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Macháč na úvod turnaje ve Vídni nezaváhal. Lehečkovi se tolik nedařilo

Tomáš Macháč vstoupil do vídeňského turnaje jasně a bez kompromisů. Maďara Fábiána Maroszána porazil 7:6, 6:1. Ve druhém kole se na halovém turnaji utká s Bulharem Grigorem Dimitrovem. Naopak Jiří Lehečka neuspěl v prvním kole turnaje v Antverpách, kde vypadl s Pedrem Martínezem 2:6, 2:6.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters autor: Pablo Morano

Macháč se do Evropy přesunul po úspěšné sérii na asijských turnajích. V Tokiu i Šanghaji si aktuálně 27. tenista světa zahrál semifinále a nevyšel mu jen turnaj v Almaty, kde musel ve čtvrtek vzdát utkání druhého kola kvůli zdravotním problémům.

První vzájemný duel Macháče s Marozsánem nabídl naprosto odlišné sety. V tom prvním se ani jeden z hráčů nedostal k brejkbolu a musela ho rozhodnout zkrácená hra. V ní český tenista s o rok starším soupeřem prohrával už 0:4, z následujících osmi výměn však získal sedm a tie-break po precizním bekhendovém prohozu se spodní rotací při setbolu vyhrál 7:5.

Druhý set byl jasnou Macháčovou záležitostí. Rychle odskočil do vedení 5:0 a zápas suverénně doservíroval čistou hrou. Utkání, v němž nastřílel 10 es a získal 28 z 31 bodů po prvním podání, vyhrál olympijský vítěz ve smíšené čtyřhře za hodinu a čtvrt.

Dvaadvacetiletý Lehečka Martíneze před necelým měsícem porazil ve stejné fázi turnaje v Pekingu, dnes byl ale proti o pět let staršímu soupeři prakticky bez šance. V zápase se 28. tenista žebříčku dostal k jedinému brejkbolu, který nevyužil, sám ztratil servis v každém setu dvakrát a prohrál za pouhých 67 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články