Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lvice Siniaková utekla z mečbolů a v Bronxu si zahraje semifinále, Muchová dohrála

Ve druhém setu byla na pokraji vyřazení, ale dvě mečbolové šance dokázala odvrátit a po velkém obratu postoupit do semifinále. Kateřina Siniaková zdolala na turnaji v Bronxu Američanku Bernardu Peraovou 4:6, 7:6 a 6:3. V boji o první finále v sezoně nenarazí na Karolínu Muchovou, která ve čtvrtfinále nestačila na Polku Magdu Linetteovou a prohrála po setech 7:6, 4:6 a 6:7.

Kateřina Siniaková na turnaji WTA v Bronxu
zdroj: ZUMA autor: AFP7

V úvodu přitom nic nenaznačovalo, že se z utkání stane pro Siniakovou drama. Peraové vzala servis hned v prvním gemu a postupně se propracovala až k vedení 4:2 a 40:15. Přemožitelce Barbory Strýcové z 2. kola se však podařilo vyrovnat a ziskem čtyř her za sebou první set vyhrála.

Ve druhé sadě byla třiadvacetiletá Siniaková blízko vyřazení poté, co v tie-breaku prohrávala 4:6. Peraové ale česká tenistka oplatila obrat z prvního dějství a čtyřmi body za sebou zkrácenou hru "urvala" 8:6.

Psychickou výhodu si následně královéhradecká rodačka přenesla do třetího setu, který vyhrála 6:3, a postoupila do druhého letošního semifinále po antukovém turnaji v Norimberku.

O první finále od loňského ledna, kdy bojovala o titul v Šen-čenu, se Siniaková utká s Linnetteovou. Polská tenistka vítězstvím nad wimbledonskou čtvrtfinalistkou Muchovou překazila české semifinále. Ve vyrovnaném duelu se 80. hráčka světa Linetteová mohla spolehnout na servis, povolila Muchové jen tři brejkboly a všechny odvrátila.

Desátá nasazená Češka nastřílela deset es a čtyřikrát se ubránila brejkbolu soupeřky, ale jediný neodvrácený v druhém setu ji stál zápas.

Tenisový turnaj žen v New Yorku:

Dvouhra - čtvrtfinále: Siniaková (5-ČR) - Peraová (USA) 4:6, 7:6 (8:6), 6:3, Linetteová (Pol.) - Muchová (10-ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články