Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Lucka mi sedí výborně, od začátku jsme je drtily, chválila si Plíšková

Lucern - Lucie Hradecká s Karolínou Plíškovou potvrdily, že pokud rozhoduje fedcupové utkání čtyřhra, české tenistky jsou nepřemožitelné. Potřetí za sebou v soutěži družstev rozhodly o postupu za stavu 2:2, nyní díky Plíškové a Hradecké v semifinále ve Švýcarsku.

Karolína Plíšková s Lucií Hradeckou
zdroj: ČTK/AP

Zápas v Lucernu se vyvíjel jako na houpačce. Plíšková i Barbora Strýcová porazily domácí jedničku Timeu Bacsinszkou, ale obě prohrály s až 129. hráčkou světa Viktorijí Golubicovou. O postupu Češek do pátého finále za šest let tak rozhodly až Plíšková s Hradeckou výhrou ve čtyřhře nad Martinou Hingisovou a Golubicovou.

"Během víkendu byla chvilku euforie a pak prohrané singly. Bylo to nahoru dolů, ale musím říct, že celý tým stál za námi a všichni pořád věřili, že můžeme vyhrát. Všichni si mysleli, že spíš porazíme Golubicovou než Bacsinszkou, ale bylo to naopak a nakonec je jedno, jaké body se udělají, hlavně že máme tři," řekla Plíšková.

Zatímco Plíšková měla před čtyřhrou za sebou už dvě dvouhry, Hradecká den a půl fandila z lavičky. "Lucka seděla v hale asi sto hodin, chudák. Pak nastoupila a podala super výkon," vysekla Plíšková Hradecké poklonu. Hradecká nešla na dvorec nervózní. "Já se na tyhle zápasy těším. Mám ráda, když je plná hala," řekla.

Soupeřky byly vyjukané, že to lítá, těšilo Pálu

Navíc se s Plíškovou dobře znají a nehrály společně debla poprvé. "V týdnu jsme si daly tréninkového, abychom byly připravené na tuhle variantu," řekla Plíšková. V minulosti si spolu zahrály i v extralize. "Ještě za Štvanici. Lucka mi sedí výborně. Nebyly jsme ani jedna nervózní. Od začátku jsme je drtily," řekla Plíšková.

Pála s Hradeckou, světovou deblovou desítkou, do čtyřhry počítal. "Drtivou většinu tréninků hrála výborně," vysvětlil kapitán, ale nominaci mu usnadnilo, že se Strýcová po prohrané dvouhře necítila na čtyřhru fit. A samotnou čtyřhru Pála popsal: "Lucka hrála rychle, Kája dobře servírovala a soupeřky byly vyjukané, že to lítá." Právě ostrá palba ranařek Plíškové s Hradeckou rozhodla čtyřhru. Technická Hingisová a trochu unavená Golubicová se často po míčích jen ohlédly.

"Moje největší zbraň je hrát rychle. Pro soupeřky musí být nepříjemné, když musejí udělat krok dozadu. A než se zorientují, může být set pryč," usmála se Hradecká. Hradecká, olympijská medailistka a trojnásobná grandslamová vítězka, dvakrát ve čtyřhře a jednou v mixu, předvedla ve fedcupové čtyřhře výkon jako ve finále v roce 2011 v Rusku. Tehdy za stavu 2:2 rozhodly o výhře s Květou Peschkeovou. "Blesklo mi to hlavou a věděla jsem, že to můžeme zase zvládnout," řekla.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články