Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Los v Paříži nadělil Češkám bývalé jedničky Serenu Williamsovou a Azarenkovou

České tenistky los French Open nešetřil. Kristýnu Plíškovou čeká bývalá světová jednička Serena Williamsová z USA, která odehraje první grandslam poté, co loni porodila dceru. I Kateřinu Siniakovou čeká někdejší první tenistka žebříčku Viktoria Azarenková z Běloruska.

Kristýna Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Nasazená šestka a loňská semifinalistka Karolína Plíšková si počká na soupeřku z kvalifikace a osmičku Petru Kvitovou čeká Verónica Cepedeová z Paraguaye. Barbora Strýcová se pokusí prolomit sérii porážek proti Japonce Kurumi Naraové.

Se Serenou Williamsovou, nyní až 453. hráčkou světa, se Kristýna Plíšková dosud nestřetla.  "Los jsem se dozvěděla po zápasu v Norimberku a popravdě se těším. Kvůli velkým zápasům tenis hraju. Serena je jednou z nejlepších hráček historie a zápas proti ní na Roland Garros je pro mě velká výzva," uvedla světová sedmdesátka, pro kterou je zatím French Open zakleté - nevyhrála zde ani jeden ze čtyř zápasů kvalifikace ani třikrát v hlavní soutěži.

Američanka loni v září přivedla na svět holčičku a na kurty se vrátila letos v březnu. V Indian Wells i v Miami ale odehrála celkem jen čtyři zápasy s bilancí dvě výhry, dvě porážky. Další starty v Madridu a Římě odřekla.

Ani Siniaková se s Azarenkovou, rovněž hrající matkou, ještě na okruhu neutkala. Běloruska má letos bilanci 11 výher a čtyři prohry. Pokud by Siniaková uspěla, narazila by na obhájkyni titulu, Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Los French Open přiřknul Siniakové a Plíškové těžké soupeřky

Karolína Plíšková může mít sice lehčí úvodní duel, ale ve druhém může hrát s krajankou Lucií Šafářovou a ve třetím s Ruskou Marií Šarapovovou. Další Češka v pavouku Markéta Vondroušová se na úvod utká s Anou Bogdanovou z Rumunska a pak případně s Němkou Angelique Kerberovou.

Lucie Šafářová nebude v Paříži obhajovat titul ve čtyřhře s Mattekovou-Sandsovou, ale s Ruskou Kuzněcovovou. Matteková-Sandsová se vrátila do hry v březnu po loňském zranění kolena z Wimbledonu a od Madridu hraje s deblovou světovou jedničkou Čchan Jüng-žan. Nasazenými dvojkami v deblu budou finalistky z Říma Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou. Hlaváčková čtyřhru v Paříži vyhrála v roce 2011 s Lucií Hradeckou, Strýcová na grandslamový vavřín čeká.

Pavlásek postoupil z kvalifikace

Desetinásobný šampion Španěl Rafael Nadal začne turnaj s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem. Tomáš Berdych je letos sedmnáctý nasazený a má za soupeře Francouze Jeremyho Chardyho. Jiří Veselý nastoupí proti Dušanu Lajovičovi ze Srbska a ve 2. kole může narazit na dvojku turnaje Alexandra Zvereva z Německa. 

Podruhé v kariéře si zahraje French Open Adam Pavlásek. Do hlavní soutěže se 185. hráč světa dostal stejně jako předloni z kvalifikace. Třiadvacetiletý daviscupový reprezentant zdolal ve třetím kvalifikačním kole Rakušana Dennise Novaka 7:6 a 6:4. Vyhrál tak už osmý zápas v řadě, předtím totiž triumfoval na challengeru v Římě.

Šanci postoupit poprvé na grandslamu do hlavní soutěže má také jednadvacetiletý Zdeněk Kolář, jehož čeká třetí kolo v pátek s Brazilcem Rogeriem Dutrou Silvou. Ve dvouhře žen potřebuje Barbora Krejčíková k postupu porazit Rusku Veroniku Kuděrmětovovou. Ve 2. kole naopak skončila Marie Bouzková.

Los ženské dvouhry tenisového French Open: Halepová (1-Rum.) - Riskeová (USA), Georgesová (Fr.) - Townsendová (USA), Matteková-Sandsová (USA) - Larssonová (Švéd.), Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.), Gavrilovová (24-Austr.) - Cirsteaová (Rum.), Peraová (USA) - Vesninová (Rus.), Watsonová (Brit.) - Dodinová (Fr.), Lepchenková (USA) - Mertensová (16-Belg.), Kerberová (12-Něm.) - Barthelová (Něm.), VONDROUŠOVÁ (ČR) - Bogdanová (Rum.), Sasnovičová (Běl.) - ALLERTOVÁ (ČR), Sabalenková (Běl.) - Bertensová (18-Niz.), Čang Šuaj (27-Čína) - K. Kučová (SR), Beguová (Rum.) - Schmiedlová (SR), Pcheng Šuaj (Čína) - Kruničová (Srb.), Jing-jing Tuan (Čína) - Garciaová (7-Fr.), Muguruzaová (3-Šp.) - Kuzněcovová (Rus.), Ferrová (Fr.) - Witthöftová (Něm.), Stosurová (Austr.) - Wickmayerová (Belg.), Hercogová (Slovin.) - Pavljučenkovová (30-Rus.), Rybáriková (19-SR) - Kumkhumová (Thaj.), Bencicová (Švýc.) - hráčka z kvalifikace, Curenková (Ukr.) - Vögeleová (Švýc.), Siegemundová (Něm.) - Vandewegheová (15-USA), Görgesová (11-Něm.) - Cibulková (SR), Van Uytvancková (Belg.) - Wallaceová (Austr.), KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ (ČR) - S. Williamsová (USA), Vichljancevová (Rus.) - Bartyová (17-Austr.), Šarapovová (28-Rus.) - hráčka z kvalifikace, Bondarenková (Ukr.) - Vekičová (Chorv.), ŠAFÁŘOVÁ (ČR) - Ponchetová (Fr.), KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (6-ČR) - hráčka z kvalifikace, Ostapenková (5-Lot.) - Kozlovová (Ukr.), SINIAKOVÁ (ČR) - Azarenková (Běl.), Čeng Saj-saj (Čína) - Makarovová (Rus.), STRÝCOVÁ (26-ČR) - Naraová (Jap.), Kontaová (22-Brit.) - Putincevová (Kaz.), Bradyová (USA) - Hesseová (Fr.), Martičová (Chorv.) - Ja-fan Wang (Čína), Čchiang Wang (Čína) - V. Williamsová (9-USA), Keysová (13-USA) - Vickeryová (USA), hráčka z kvalifikace - hráčka z kvalifikace, Linetteová (Pol.) - Dijasová (Kaz.), Keninová (USA) - Ósakaová (21-Jap.), Buzarnescuová (31-Rum.) - Kingová (USA), hráčka z kvalifikace - Sie Šu-wej (Tchaj-wan), hráčka z kvalifikace - Kužmová (SR), Tomljanovicová (Austr.) - Svitolinová (4-Ukr.), KVITOVÁ (8-ČR) - Cepedeová (Par.), Arruabarrenaová (Šp.) - Babosová (Maď.), hráčka z kvalifikace - McHaleová (USA), Brengleová (USA) - Kontaveitová (25-Est.), Sevastovová (20-Lot.) - hráčka z kvalifikace, Giorgiová (It.) - hráčka z kvalifikace, hráčka z kvalifikace - Alexandrovová (Rus.), hráčka z kvalifikace - Stephensová (10-USA), Kasatkinová (14-Rus.) - Kanepiová (Est.), Mariaová (Něm.) - Flipkensová (Belg.), Minellaová (Luc.) - Sakkariová (Řec.), Konjuhová (Chorv.) - Suárezová (23-Šp.), Cornetová (32-Fr.) - Erraniová, Paquetová - Parmentierová (obě Fr.), Bacsinszká (Švýc.) - hráčka z kvalifikace, Collinsová (USA) - Wozniacká (2-Dán.).

Los mužské dvouhry: Nadal (1-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.), Sousa (Portug.) - Pella (Arg.), Džazírí (Tun.) - Južnyj (Rus.), Seppi (It.) - Gasquet (27-Fr.), Shapovalov (24-Kan.) - Millman (Austr.), Harrison (USA) - Marterer (Něm.), Bhambri (Indie) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan), hráč z kvalifikace - Sock (14-USA), Schwartzman (11-Arg.) - Hemery (Fr.), Bašič (Bosna) - hráč z kvalifikace, Ebden (Austr.) - Fabbiano (It.), Čorič (Chorv.) - Kohlschreiber (22-Něm.), F. López (28-Šp.) - hráč z kvalifikace, M. Zverev (Něm.) - Mayer (Něm.), Bedene (Slovin.) - Cuevas (Urug.), Lorenzi (It.) - Anderson (6-JAR), Čilič (3-Chorv.) - Duckworth (Austr.), hráč z kvalifikace - Sandgren (USA), Donskoj (Rus.) - Struff (Něm.), Johnson (USA) - Mannarino (25-Fr.), Fognini (18-It.) - Andújar (Šp.), Sela (Izr.) - hráč z kvalifikace, Pospisil (Kan.) - Fucsovics (Maď.), De Minaur (Austr.) - Edmund (16-Brit.), Isner (9-USA) - Rubin (USA), Zeballos (Arg.) - Sugita (Jap.), hráč z kvalifikace - Herbert (Fr.), Chardy (Fr.) - BERDYCH (17-ČR), Rámos (31-Šp.) - Kukuškin (Kaz.), Thompson (Austr.) - hráč z kvalifikace, Mayer (Arg.) - Benneteau (Fr.), Mahut (Fr.) - Del Potro (5-Arg.), Goffin (8-Belg.) - Haase (Niz.), Karlovič (Chorv.) - Moutet (Fr.), hráč z kvalifikace - Djere (Srb.), Benchetrit (Fr.) - Monfils (32-Fr.), Kyrgios (21-Austr.) - hráč z kvalifikace, Cecchinato (It.) - Copil (Rum.), Delbonis (Arg.) - hráč z kvalifikace, hráč z kvalifikace - Carreňo (Šp.), Bautista (13-Šp.) - Istomin (Uzb.), Baghdatis (Kypr.) - hráč z kvalifikace, hráč z kvalifikace - Ferrer (Šp.), hráč z kvalifikace - Djokovič (20-Srb.), Verdasco (30-Šp.) - Nišioka (Jap., hráč z kvalifikace - Fritz (USA), Jarry (Chile) - Donaldson (USA), Troicki (Srb.) - Dimitrov (4-Bulh.), Thiem (7-Rak.) - hráč z kvalifikace, Tsitsipas (Řec.) - hráč z kvalifikace, hráč z kvalifikace - Berrettini (It.), hráč z kvalifikace - Müller (29-Luc.), Nišikori (19-Jap.) - Janvier (Fr.), Paire (Fr.) - Carballes (Šp.), Basilašvili (Gruz.) - Simon (Fr.), Tiafoe (USA) - Querrey (12-USA), Pouille (15-Fr.) - Medveděv (Rus.), Gojowczyk (Něm.) - Norrie (Brit.), Chačanov (Rus.) - Haider-Maurer (Rak.), García-López (Šp.) - Wawrinka (23-Švýc.), Džumhur (26-Bos.) - hráč z kvalifikace, Barrere (Fr.) - Albot (Mold.), VESELÝ (ČR) - Lajovič (Srb.), Berankis (Lit.) - A. Zverev (2-Něm.).

Kvalifikace French Open

Muži - 2. kolo: Kolář (ČR) - Napolitano (It.) 6:3, 6:3. 3. kolo: Pavlásek (ČR) - Novak (Rak.) 7:6 (10:8), 6:4.

Ženy - 2. kolo: Krejčíková (ČR) - Kalininová (18-Ukr.) 3:6, 6:3, 6:3, Dolehideová (17-Brit.) - Bouzková (ČR) 4:6, 6:3, 7:5.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články