Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Loňský finalista Roddick vypadl ve Wimbledonu už v osmifinále

Londýn - Americký tenista Andy Roddick se ani letos nedočká triumfu ve Wimbledonu. Loňský finalista překvapivě vypadl už v osmifinále v pětisetové bitvě s Lu Jen-hsunem z Tchaj-wanu, jemuž patří až 82. místo v žebříčku. Pátý nasazený Roddick prohrál 6:4, 6:7, 6:7, 7:6 a 7:9 v dramatickém utkání, které trvalo více než čtyři a půl hodiny. Šestadvacetiletý Lu Jen-hsun, pro kterého bylo už osmifinále nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích, se v dalším zápase pokusí zaskočit Srba Novaka Djokoviče.

Hitem dne byl osmifinálový souboj mezi bývalými světovými jedničkami z Belgie, který vyhrála Kim Clijstersová. Osmá nasazená porazila 2:6, 6:2 a 6:3 krajanku Justine Heninovou, která se tak ani letos po návratu k tenisu nedočká vysněného triumfu na londýnské trávě. Sedmadvacetiletá Clijstersová, která hrála ve Wimbledonu naposledy v roce 2006 a prohrála s Heninovou v semifinále, se dokázala vzpamatovat ze ztráty prvního setu. Ten její soupeřka sice hladce vyhrála, ovšem při jednom pádu si poranila pravý loket.

Clijstersová si připsala rozhodující brejk v osmém gamu třetí sady a zbytek duelu už dopodávala. Sice udělala více než dvakrát tolik nevynucených chyb než poražená Heninová (23/10), i tak ale zvrátila vyrovnanou zápasovou bilanci s dlouholetou rivalkou na 13:12.

Clijstersová se o svou třetí účast ve wimbledonském semifinále utká s Věrou Zvonarevovou, které ulehčila postup její dnešní soupeřka Jelena Jankovičová. Čtvrtá nasazená Srbka vzdala za stavu 1:6 a 0:3 a stejně jako v letech 2006 až 2008 skončila její londýnská pouť ve 4. kole. Jankovičová si v druhém setu nechala ošetřit poraněná záda, zkusila odehrát ještě tři míčky na příjmu, poté se ale vydala k síti podat své soupeřce ruku.


Bez větších komplikací postoupil do čtvrtfinále obhájce titulu Roger Federer, jenž nedal šanci Jürgenu Melzerovi. Šestinásobný šampion porazil Rakušana v prvním vzájemném utkání na seniorské úrovni 6:3, 6:2, 6:3 a utká se s lepším ze zápasu mezi Tomášem Berdychem a Danielem Brandsem.

Bez ztráty setu, ovšem s větší námahou, prošla do čtvrtfinále pětinásobná wimbledonská vítězka Venus Williamsová. Třicetiletá Američanka zdolala 92. hráčku světa Jarmilu Grothovou z Austrálie po tuhém boji 6:4 a 7:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články