Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Loňská vítězka Li Na vypadla ve 4. kole se Švedovovou

Paříž - Obhájkyně titulu na Roland Garros Číňanka Li Na vypadla na antukovém grandslamu v Paříži už ve čtvrtém kole. Favorizovanou tenistku vyřadila senzačně Jaroslava Švedovová z Kazachstánu, 142. hráčka světového žebříčku a deblová specialistka, jež si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci.

Li Na
zdroj: AP autor: Michel Euler

Švedovová vyhrála po setech 3:6, 6:2, 6:0 a ve čtvrtfinále může narazit na světovou čtyřku Petru Kvitovou, která vpodvečer nastoupí proti Varvaře Lepchenkové z USA. Švedovová zopakovala postupem mezi nejlepších osm hráček své nečekané tažení ze stejného turnaje z roku 2010.

Li Na měla zápas zpočátku pod kontrolou, ale po zisku úvodního setu předvedla nečekaný kolaps. Uhrála už jen dva gamy ze 14 a dopustila se 41 nevynucených chyb. Nervy jí pracovaly i na tiskové konferenci. "Nejsem žádný stroj. Vždyť jsem prohrála jen jeden zápas. Proč se mě snažíte shodit?" pustila se do novinářů.

Švedovová si připsala jeden z největších úspěchů v singlové kariéře. Ve čtyřhře už dokázala vyhrát dva grandslamové turnaje ve Wimbledonu i na US Open před dvěma lety. Li Na se před rokem na French Open stala vůbec první asijskou vítězkou dvouhry na grandslamových turnajích. Její triumf tehdy sledovalo v Číně rekordních 116 milionů lidí a stala se národní hrdinkou.

Letos na pařížské antuce však ztroskotala podobně jako před ní jiné favoritky: běloruská jednička Viktoria Azarenková, americká hvězda Serena Williamsová, polská trojka Agnieszka Radwaňská či loňská finalistka Francesca Schiavoneová z Itálie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články