Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lojda uhrál na US Open jen pět gamů, Benešová v 1. kole uspěla

New York - Iveta Benešová rozšířila českou účast v druhém kole US Open a přidala se k dosud jediné postupující Petře Kvitové. Naopak v 1. kole v New Yorku skončili čtyři čeští zástupci. Jako první vypadl někdejší vítěz newyorské juniorky Dušan Lojda, kterého následovali Jan Hájek, Lukáš Rosol a nakonec Lucie Šafářová. Při grandslamových premiérách prohráli Lojda s Němcem Philippem Petzschnerem 3:6, 1:6, 1:6 a Rosol se Španělem Tommym Robredem 4:6, 3:6, 1:6. Hájek bojoval s favorizovaným Mardym Fishem pět setů a Američanovi podlehl 0:6, 6:3, 6:4, 0:6 a 1:6.

Levou rukou hrající Benešová porazila Španělku Núrii Llagosteraovou-Vivesovou 6:3 a 7:6. Mostecká rodačka při své deváté účasti ve Flushing Meadows postoupila potřetí do druhého kola, dál se ale nikdy nedostala. Její příští soupeřkou bude čtrnáctá nasazená Maria Šarapovová z Ruska, nebo Australanka Jarmila Grothová.

Nasazená šestadvacítka Šafářová nečekaně prohrála s hráčkou z kvalifikace Tamiraou Paszekovou z Rakouska, které patří až 198. místo dvouhry v žebříčku WTA, ve třech setech 6:2, 5:7 a 2:6.

Lojda si na seniorský tenis zvyká pomalu

Dvaadvacetiletý Lojda vyhrál jako první Čech v New Yorku juniorku v roce 2006. "Bylo to juniorské vítězství, to už je čtyři roky zpátky a za tu dobu se strašně moc stalo," řekl Lojda Radiožurnálu. Přechod mezi seniory mu jde pomalu. Aktuálně je 172. na světě, ale možná právě Flushing Meadows mu pomůže, protože se zde poprvé dostal z kvalifikace do hlavní soutěže. "New York jsem měl rád od začátku. A jsem rád, že jsem se kvalifikoval zrovna tady, ale musím se dívat dopředu, abych příště nad Petzschnerem vyhrál," řekl Lojda.

Petzschner diktoval tempo především díky bezchybnému servisu, který za celý zápas neztratil a nasázel při něm 11 es. "Vůbec mi neseděla jeho hra, čopem mě hrozně omezoval. Byl jsem horší, ale jsem poučený na další grandslam," řekl Lojda po prohře za hodinu a půl.

Blízko překvapivému vyřazení byla bývalá světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska. Její soupeřka Rumunka Simona Halepová už vedla 5:4 v rozhodující sadě a podávala, pevnější nervy ale prokázala turnajová čtyřka a postoupila po výsledku 6:4, 4:6 a 7:5. Právě na US Open dosáhla Jankovičová zatím svého grandslamového maxima, před dvěma lety hrála v New Yorku finále.

"Těžký" Baghdatis skončil už v prvním kole

Mohl být považován za černého koně turnaje, ale Marcosi Baghdatisovi se na US Open nedaří. Kyperský tenista vypadl hned v prvním kole s Francouzem Arnaudem Clémentem. Devatenáctý hráč světa přitom přijel do New Yorku po skvělé americké túře. Ve Washingtonu hrál finále, v Cincinnati na turnaji série Masters vyřadil Tomáše Berdycha i Rafaela Nadala a prohrál v semifinále s pozdějším vítězem Rogerem Federerem.

Ve Flushing Meadows má ovšem špatnou bilanci, už potřetí prohrál v prvním kole a nejdále došel dvakrát do druhého. Tentokrát jako šestnáctý nasazený vypadl po pěti setech s Clémentem, jenž je stejně jako on někdejším finalistou Australian Open. "Byl jsem na kurtu těžký. Nedokázal jsem hrát agresivně, a proto jsem byl pořád v obraně. Nemohl jsem hrát dobře, a proto on vyhrál," řekl Kypřan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články