Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Levinský na Australian Open titul v mixu nezískal

Melbourne - Český tenista Jaroslav Levinský na Australian Open svůj první grandslamový titul nezískal. S Ruskou Jekatěrinou Makarovovou dnes podlehli ve finále smíšené čtyřhry nejvýše nasazenému páru Leandru Paesovi z Indie a Caře Blackové ze Zimbabwe 5:7 a 3:6. Levinský přesto dosáhl nejvýraznějšího úspěchu v kariéře. Na okruhu ATP sice dosud vyhrál pět menších turnajů ve čtyřhře, ale na grandslamech nikdy nedošel dál než do třetího kola. Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí přitom smíšenou čtyřhru v Melbourne málem ani nehrál. Po vyřazení v prvním kole mužského deblu s Američanem Travisem Parrottem chtěl odletět domů, protože jeho manželka má každou chvíli porodit jejich prvního potomka.

Nakonec se však rozhodl s Makarovovou hrát, aby alespoň pokryl náklady na cestu a pobyt. Výsledkem bylo první grandslamové finále a zisk zhruba 550 tisíc korun, které si odveze. "Kdyby mi žena řekla, abych přijel, tak hned jedu. Ale psala, že je ráda a že to ještě vydrží," řekl Levinský před finále deníku Sport.

S Makarovovou se prý nijak nesehrávali. "Potkáme se vždycky pět minut před zápasem a pět minut po něm se rozejdeme. Vidíme se zase až za dva dny. Ale na kurtu nám to šlape," řekl 35. hráč deblového žebříčku ATP.

Paes už má titul s Dammem, Dlouhým i Navrátilovou

Paes s Blackovou získali druhý společný grandslamový titul po triumfu na předloňském US Open. Indický hráč má na kontě už šest triumfů v mužské čtyřhře na grandslamech a dalších pět v mixu. Pomohli mu k nim i Martin Damm, Lukáš Dlouhý a Martina Navrátilová.

Blacková si v mixu vynahradila neúspěch v ženské dvouhře, kde ve finále s Američankou Liezel Huberovou podlehly sestrám Williamsovým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články