Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Lendl: Psychika je vždy silnější, když je hráč dobře připraven

Praha – Ivana Lendla všichni znají jako skvělého tenistu, pak i jako golfistu, milovníka umění a v poslední době úspěšného tenisového trenéra. Na mezinárodní konferenci profesionálních trenérů Mosty 2014 se však představil v jiné roli. Přednášel spolu s Billem Beswickem o psychice ve sportu.

Personální obsazení konference uzrálo v hlavách organizátorů v souvislosti s vydáním knihy Billa Beswicka Zaměřeno na fotbal, která se věnuje sportovní psychologii. "V Británii je to respektovaná trenérská osobnost napříč sporty. Působil v klubech Premiere League, trénoval basketbalovou reprezentaci, spolupracoval s týmy v ragby, reprezentacemi v plavání i americkými atlety," vyjmenovává erudici Beswicka člen Vědecko-metodické sekce ČOV Michal Ježdík.

Účastníci trenérské konference Mosty 2014
zdroj: ČT sport

Druhým a neméně zajímavým hostem byl Ivan Lendl. "Už jako hráč dokázal, že talent není vším, co sportovec potřebuje k tomu, aby byl nejlepší na světě. Ukázal, jak moc je důležitý trénink a každý detail přípravy. Jako trenér pozvedl kariéru Andyho Murrayho. Proto byl vyzván k diskusi před kolegy-trenéry," řekl Antonín Plachý z VMS.

Vítěz osmi grandslamových turnajů v průběhu své hráčské kariéry vycházel z precizního tréninku, se kterým roste míra sebevědomí. "Psychika je vždy silnější, když je člověk dobře připraven," řekl Lendl. "Každý hráč má svoji hru a je potřeba s tím pracovat. Na určité zápasy se dá drobně změnit, ale ne více než tak z deseti procent, protože to už by pak nebyl on," tvrdí Lendl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ivan Lendl přednášel v Praze o psychice ve sportu
Zdroj
www.olympic.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články