Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lendl: Pracovat s Andym je absolutní radost

Melbourne - Bývalý první hráč světa Ivan Lendl si nedělá starosti z očekávání, která budí jeho nová role trenéra Andyho Murrayho. Spolupráce Lendla ohromě baví. Je si jist, že dlouhodobá práce přinese žádoucí výsledky. Britský tenista angažoval českého rodáka, aby mu pomohl vyhrát grandslamový turnaj. První šanci má na Australian Open, kde už hrál Murray dvakrát finále a vždy odešel poražen.

Ivan Lendl
zdroj: ISIFA

"Důležité je soustředit se na dlouhodobou práci a s ní přijdou výsledky," řekl Lendl v rozhovoru BBC. "Hráč musí vyzrát a věřím, že Andy se k tomu blíží."

Čtvrtý hráč světa Murray oznámil spolupráci s Lendlem na Silvestra. Osminásobný grandslamový vítěz se k němu připojil ke konci turnaje v Brisbane, který Brit na začátku roku vyhrál. "Pracovat s Andym je absolutní radost," řekl Lendl.

Podle fotografií z tréninků v Melbourne před začátkem Australian Open si užívají uvolněnou atmosféru. "Hodně jsme se spolu nasmáli a užíváme si," řekl Lendl, který nevynechá jedinou příležitost upozornit Murrayho na drobnosti v jeho hře. "Sám Andy se na hodně věcí ptá, což je skvělé a dobře," řekl jednapadesátiletý Lendl.

Důležitým faktorem úspěšné spolupráce hráče a trenéra je podle něj vzájemný respekt. "A souznění osobností," konstatoval Lendl.

Do tenisového dění se aktivně vrátil předloni. Šestnáct let po skončení úspěšné kariéry se kvůli problémům se zády věnoval golfu, ale v roce 2010 vzal znovu raketu do ruky. Od té doby hraje exhibice a představil se i v rodné Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články