Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lendl o koučování Berdycha: Záleží, co přesně bude chtít

Praha – Bývalá světová jednička Ivan Lendl a ex-trenér Andyho Murrayho zatím nepotvrdil, že se stane novým koučem Tomáše Berdycha. Ten o angažování nejlepšího tenisty české historie dlouhodobě uvažuje. "Nezáleží to na mně, ale na Tomášovi," řekl Lendl při otevření mládežnické golfové akademie v Mstěticích.

Poté, co Lendl ukončil úspěšnou spolupráci s Murrym, kterého dovedl ke dvěma grandslamovým titulům a olympijskému zlatu, se o něm začalo hovořit jako o adeptovi na nového trenéra Berdycha.

"My se s Tomášem domluvili, že až se někde uvidíme, tak se o tom pobavíme. Uvidíme, co by chtěl, co já mohu nabídnout. Vždy je důležité, aby nejen hráč chtěl, ale aby i kouč měl pocit, že mu má co dát a může mu pomoct," řekl Lendl v rozhovoru pro Českou televizi s tím, že podnět vzešel právě od Berdycha.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Tenisová legenda Ivan Lendl

Lendl prý neumí posoudit, co by mohl Berdychovi nabídnout, záleží prý na hráčových názorech. "Uvidíme, jak by si to představoval. Není to jednoduchá věc," uvedla tenisová legenda, kterou v posledních letech kromě jeho domovského sportu vytěžuje i golf. Naposledy byl inspirací začínajícím hráčům při otevření mládežnické akademie u Prahy, kde se na jeho podpis stály dlouhé fronty.

Lendl přiznal, že s Berdychem dřív moc nehovořil, z turnajů se s ním ale zná. "Spíše jsme se vídali tam, ale o tenise jsme se nebavili. Vždycky jsem ho sledoval. Když jsem koučoval Andyho Murrayho, Tomáš byl nepříjemný soupeř a já o něm potřeboval co nejvíc vědět," zavzpomínal.

S Berdychem by se měl nejspíš setkat po turnaji v Šanghaji, kde nyní český hráč postoupil do čtvrtfinále. "Poté pravděpodobně přicestuje do Česka a uvidíme," řekl Lendl. S žádným dalším českým tenistou se o případné spolupráci nebavil. "Musí to vzejít od hráčů, ne od kouče," zdůraznil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články