Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lendl: Murray na sebe může být i po prohře hrdý

Melbourne - Trenérská premiéra Ivana Lendla na grandslamovém turnaji skončila v semifinále. Svěřenec ostravského rodáka Brit Andy Murray prohrál vypjatou pětisetovou bitvu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. "Byl to fantastický zápas, nedovedu si představit lepší. Snad jenom výsledkem," řekl Lendl Radiožurnálu.

Murray podlehl Srbu Djokovičovi po téměř pěti hodinách 5:7 v páté sadě, v utkání předtím vedl 2:1 na sety. Lendl sledoval zápas v hledišti. V horkém večeru se potil, zatleskal i zaťal pěst. Nakonec ale odcházel smutný. "Andy na sebe může být hrdý. Zraje jako každý hráč, učí se, jak se takové zápasy hrají, a věřím, že se je naučí vyhrávat," prohlásil Lendl.

Svěřenec Lendla Andy Murray na Australian Open
zdroj: ISIFA

Murray prohrával v rozhodující sadě už 2:5, ale dokázal srovnat na 5:5 a měl tři brejkboly. "V tu chvíli Djokovič ukázal, proč je první na světě," konstatoval Lendl a vyzdvihl Srbovo podání. "Z osmi míčů dal sedm prvních servisů a ten druhý na lajnu." Čtvrtý hráč světa Murray oznámil spolupráci s Lendlem na Silvestra. "Opravdu jsme se domluvili na poslední chvíli," podotkl Lendl.

Murrayho znal už dlouho, protože Brit jezdil trénovat na Floridu. "Chce tvrdě pracovat, tak jsme se dohodli," řekl osminásobný grandslamový vítěz Lendl, který se k Britovi připojil na turnaji v Brisbane.

Zdroj
ČTK, ČRo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články