Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Lendl: Murray má na to překazit Djokovičův sen o "Golden Grand Slamu"

Londýn – Ivan Lendl se opět po dvou letech jako trenér ujal Andyho Murrayho a hlásí, že jeho svěřenec má na to zastavit Novaka Djokoviče. Britský tenista je podle Lendla tím, kdo může v letošní sezoně překazit naděje Djokoviče na "Golden Grand Slam". Srbská hvězda už ovládla úvodní dva grandslamové turnaje roku a sní i o zisku zbývajících dvou trofejí a zlaté olympijské medaili. 

Ivan Lendl
zdroj: Reuters

"Andy a já bychom mu samozřejmě tyhle plány rádi překazili," řekl britským médiím nejúspěšnější český tenista všech dob, jenž se do týmu skotského rodáka připojil po dvouleté pauze. "Víme, že to Andy v sobě má. Takže otázka teď je: Dokáže to znovu? Myslím, že na to je snazší odpověď než na otázku, jestli to vůbec dokáže," uvedl.

Murray získal pod Lendlovým vedením olympijské zlato v Londýně, v roce 2012 přidal i první grandslamový triumf na US Open a v další sezoně ovládl Wimbledon. Od ukončení spolupráce v březnu 2014 nedokázal na tyto úspěchy navázat. Společně to ale chtějí změnit a překazit Djokovičovi šance stát se od roku 1969 prvním tenistou po Rodu Laverovi, který vyhraje v jednom roce všechny čtyři grandslamové turnaje.

"Pro mě je to kariérní Grand Slam, pak všechny čtyři v řadě, pak kalendářní Grand Slam a vrcholem je Golden Slam," prozradil Lendl svou hierarchii. "Djokovič má letos šanci dokázat maximum," dodal na adresu srbského suveréna, který už získal tituly z Australian Open a Roland Garros.

Obnovenou spolupráci zahájil Lendl s Murrayem úterním vítězstvím nad Nicolásem Mahutem v úvodním kole turnaje v Londýně, který je přípravou na Wimbledon. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články