Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lehečka vstoupil do turnaje v Dubaji úspěšně, Menšík potvrdil formu z Dauhá

První utkání na třímilionovém turnaji ATP v Dubaji, první vítězství. Tenista Jiří Lehečka splnil v úvodním kole roli favorita a po téměř dvou a půl hodinách porazil 6:4, 3:6 a 7:5 Maďara Mártona Fucsovicse. Dařilo se také osmnáctiletému Jakubu Menšíkovi, který navázal na senzační finálovou účast v Dauhá. V prvním kole totiž zdolal Chorvata Bornu Čoriče 4:6, 6:3, 7:6.

Jiří Lehečka
zdroj: Reuters autor: Eloisa Lopez

Šestatřicátý hráč žebříčku Lehečka rozhodl oba vyhrané sety díky brejku v závěru. V první sadě prolomil podání kvalifikanta čistou hrou na 5:4 a následně ji při vlastním servisu také bez ztráty bodu zakončil. Ve třetím dějství dvaadvacetiletý Čech promarnil vedení 3:0, ale opět mu vyšel závěr. Při vlastním podání se gemem s nulou dostal do vedení 6:5, poté další čistou hrou vzal Fucsovicsovi potřetí servis a tím i celý zápas.

Je nám líto, video expirovalo.
Menšík i Lehečka načali turnaj v Dubaji úspěšně

Ve druhém kole se Lehečka utká s přemožitelem Menšíka ze sobotního finále v Dauhá Karenem Chačanovem z Ruska, jenž vyřadil Francouze Lucu van Asscheho.

Menšík v úvodním setu promarnil v osmé hře tři brejkboly, soupeř naopak v dalším gemu premiérovou šanci sebrat českému hráči podání využil a ujal se vedení 1:0. Rodák z Prostějova, jenž se tento týden poprvé v kariéře dostal do top 100 žebříčku ATP, ale ve druhé sadě díky jedinému brejku vyrovnal a ve třetí šel hned v úvodu do vedení.

Za stavu 5:4 ale zápas nedokázal dopodávat, přestože si vypracoval mečbol. O servis nakonec přišel, rozhodující dramatický tie-break však zvládl. Za stavu 5:6 odvrátil mečbol soupeře a sám pak svou třetí šanci proměnil.

O postup do čtvrtfinále se aktuálně 87. hráč světa utká znovu po týdnu s Alejandrem Davidovichem, jehož porazil na úvod senzační cesty do finále v Dauhá. Osmý nasazený Španěl vyřadil rovněž ve třech setech Fábiána Marozsána z Maďarska.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (ČR) – Fucsovics (Maď.) 6:4, 3:6, 7:5, Humbert (5-Fr.) – Monfils (Fr.) 4:6, 6:3, 6:3, Davidovich (8-Šp.) – Marozsán (Maď.) 6:3, 4:6, 6:1, Menšík (ČR) - Čorič (Chorv.) 4:6, 6:3, 7:6 (9:7), Medveděv (1-Rus.) - Ševčenko (Kaz.) 6:3, 7:5, Chačanov (4-Rus.) - Van Assche (Fr.) 6:2, 6:3, Cazaux (Fr.) - Musetti (It.) 6:4, 7:6 (7:2), O'Connell (Austr.) - Marterer (Něm.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra – 1. kolo: Pavlásek, Behar (ČR/Urug.) – Lammons, Withrow (USA) 3:6, 6:3, 10:8, Mahut, Roger-Vasselin (Fr.) – Lehečka, Davidovich (ČR/Šp.) 6:1, 6:7 (1:7), 11:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články