Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lehečka v Bělehradě uhrál se světovou osmičkou set, ale nestačilo to

Dobře nakročeno do třetího kola měl na turnaji v Bělehradě český tenista Jiří Lehečka. S osmým hráčem světa Andrejem Rubljovem z Ruska vyhrál první set 6:4 a bitvu ve druhé sadě prohrál až v tie-breaku 6:7. Třetí set už patřil ruskému favoritovi 6:2. Po dalším třísetovém boji postoupil už do semifinále domácí favorit Novak Djokovič.

Dvacetiletý Lehečka vstoupil do zápasu dobře a první set vyhrál za 37 minut. Poté držel krok s favorizovaným soupeřem i ve druhé sadě, ale největší výhru v dosavadní kariéře nakonec nevybojoval.

Rubljov v tie-breaku druhé sady zvítězil 7:1 a jasnou záležitostí byl i rozhodující set. V něm Lehečka při vlastním podání odvrátil mečbol, ale čtyřiadvacetiletý Rus v následující hře zápas ukončil.

"Jsou tu trochu náročnější podmínky, byl to můj zápas a navíc soupeř hrál úžasně. Je to mladý kluk, který tady hrál kvalifikaci a první kolo, takže byl na podmínky už zvyklý a začal opravdu dobře," ocenil Rubljov v rozhovoru na kurtu Lehečku. "Já se naštěstí časem podmínkám přizpůsobil, začal jsem hrát lépe a zakončil zápas na dobré úrovni."

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka vypadl v Bělehradě se světovou osmičkou Rubljovem

Lehečkovým největším vítězstvím na okruhu ATP tak zůstává únorový triumf nad tehdejším dvanáctým hráčem světa Kanaďanem Denisem Shapovalovem na turnaji v Rotterdamu, kde nakonec český talent došel do semifinále.

Rubljov potvrdil dobrou formu a připsal si dvacáté letošní vítězství. Víc úspěchů má v sezoně jen Řek Stefanos Tsitsipas (21). Dvacet výher zaznamenali ještě Španěl Rafael Nadal a Američan Taylor Fritz.

Další těžký třísetový duel s krajanem dnes musel absolvovat místní rodák Djokovič, jenž se stal prvním semifinalistou turnaje. Světová jednička bojovala ve středu téměř tři a půl hodiny v srbském souboji s Laslem Djerem a dnes zdolala 4:6, 6:3, 6:3 Miomira Kecmanoviče. Na turnaji hraném v Novak Tennis Center útočí na třetí titul.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič se po výhře v Bělehradu vyjádřil k rozhodnutí Wimbledonu

Turnaj mužů v Bělehradu (antuka, dotace 597 900 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Rubljov (2-Rus.) - Lehečka (ČR) 4:6, 7:6 (7:1), 6:2, Otte (Něm.) - Karacev (4-Rus.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:3, Fognini (6-It.) - Bedene (Slovin.) 6:2, 6:3, 

Čtvrtfinále: Djokovič (1-Srb.) - Kecmanovič (7-Srb.) 4:6, 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články