Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lehečka skončil na Turnaji mistrů do 21 let pod vrcholem, zastavil ho až Nakashima

Poslední krok nevyšel. Tenista Jiří Lehečka Turnaj mistrů hráčů do 21 let v Miláně nevyhrál, i když byl hodně blízko. Jednadvacetiletý Čech ve finále prohrál 3:4, 3:4 a 2:4 s Brandonem Nakashimou z USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka podlehl ve finále Turnaje mistrů mladých Nakashimovi

Lehečka se na turnaj kvalifikoval jako první český tenista v historii. Proti Nakashimovi nastoupil v Allianz Cloud Areně podruhé a stejně jako v základní skupině s jednadvacetiletým Američanem neuhrál ani set.

Do finále přitom vstoupil dobře a v prvním setu vedl 3:1. Nakashima ale vyrovnal a díky osmi bodům za sebou se v tie-breaku ujal vedení 5:0. Lehečka se nevzdal, snížil na 5:6, odvrátil dva setboly, ale třetí už soupeř využil.

"Bylo to finále, takže člověk cítí nějaký tlak. Ze začátku tam byly trochu nervy, ale jsem rád, že jsem to dokázal rychle otočit," uvedl Nakashima.

Také druhá sada byla vyrovnaná a opět musel rozhodnout tie-break. V něm si Lehečka vypracoval za stavu 6:4 dva setboly, ale ani jeden proměnit nedokázal. Nakashima čtyřmi body za sebou sadu získal pro sebe.

Třetí set rozhodla Lehečkova ztráta podání za stavu 2:3. "Byl to další těžký zápas. Pár výměn, které mohly dopadnout jakkoli. Mám radost z toho, jak jsem dneska hrál. Je to fajn způsob, jak zakončit rok," uvedl Nakashima.

Nakashima triumfem na Turnaji mistrů hráčů do 21 let navázal na předchozí šampiony - Španěla Carlose Alcaraze, Itala Jannika Sinnera, Řeka Stefanose Tsitsipase a Korejce Čong Hjona.

Česká jednička a 74. hráč světového žebříčku letos debutoval na všech čtyřech grandslamech. Vedle semifinálové účasti na turnaji v Rotterdamu vyhrál srpnový challenger v Liberci. O tři měsíce dříve hrál finále také na challengeru v Mauthausenu.

Turnaj mistrů hráčů do 21 let v Miláně (tvrdý povrch, dotace 1,4 milionu dolarů):

Finále:

Nakashima (4-USA) - Lehečka (5-ČR) 4:3 (7:5), 4:3 (8:6), 4:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články