Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lehečka si v Prostějově vyšlápl na Milojeviče a je poprvé ve čtvrtfinále challengeru, Veselý narazil

V osmnácti letech si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále challengeru. Jiří Lehečka do něj postoupil na prostějovském Moneta Czech Open, kde ve druhém kole zdolal Nikolu Milojeviče ze Srbska 7:6 a 6:3. Zato druhý nasazený Jiří Veselý musel skousnout vyřazení po zápase s Aleksandrem Vukicem z Austrálie.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka na prostějovské půdě září a zahraje si čtvrtfinále

Lehečka, který je v žebříčku ATP ve druhé polovině šesté stovky, porazil o více než čtyři sta míst lépe postaveného soupeře za necelé dvě hodiny.

V prvním setu prohrával už 3:5, ale uspěl v tie-breaku. Ve druhém přišel o náskok 3:0, jenže od stavu 3:3 získal tři gemy v řadě. "Soupeř byl těžký. Nekazil, dokázal držet míč ve hře. Musel jsem jít do zakončení a fiftýny si uhrát," řekl Lehečka, jenž se jako poslední český tenista v soutěži utká o semifinále se slovenským kvalifikantem Filipem Horanským.

Trojnásobný vítěz turnaje Veselý ztratil s Vukicem vyrovnaný úvodní set v tie-breaku. Ve druhém rychle prohrával a za stavu 0:3 si vzal čas na ošetření. Gem při svém servisu poté získal čistou hrou, ale na obrat to nestačilo. S dvoustým hráčem světa prohrál za hodinu a půl 6:7 a 3:6.

Moneta Czech Open, challenger okruhu ATP (antuka):

Dvouhra - 2. kolo: Lehečka (ČR) - Milojevič (Srb.) 7:6 (7:4), 6:3, Vukic (Austr.) - Veselý (2-ČR) 7:6 (7:4), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články