Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lehečka je v Adelaide už v semifinále, dalším soupeřem bude Korda

Generálka na grandslamové Australian Open vychází Jiřímu Lehečkovi prozatím skvěle. Český tenista totiž v Adelaide postoupil do semifinále. Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi zdolal turnajovou dvojku Chilana Nicoláse Jarryho 6:4, 7:5. O druhé finále v kariéře se utká s nasazenou trojkou Američanem Sebastianem Kordou, který porazil domácího Christophera O'Connella 6:4, 6:4.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lehečka porazil Jarryho, o finále v Adelaide se utká s Kordou

Dvaatřicátý hráč světa Lehečka zaznamenal v utkání devět es a sedmnáct vítězných míčů. Udělal jen devět nevynucených chyb. O šest let staršího Jarryho pokořil ve druhém ze tří vzájemných zápasů.

V prvním setu se opíral o bezchybný servis. Soupeři nenabídl jediný brejkbol, sám naopak v sedmém gemu podání 18. hráče světa prolomil. Také ve druhé sadě získal Lehečka jako první brejk. Ten sice za stavu 3:2 nepotvrdil, v jedenácté hře ale Jarryho "brejkl" ještě jednou a vzápětí využil při vlastním podání druhý mečbol.

Lehečka usiluje o druhou finálovou účast v kariéře, poprvé se o titul utkal loni v srpnu ve Winston-Salemu, kde nestačil ve finále na Argentince Sebastiána Báeze. Tehdy se mohl s Kordou střetnout v semifinále, ten ale odstoupil kvůli zranění.

Utkání mezi Lehečkou a Kordou mimo jiné slibuje i duel bývalých českých daviscupových reprezentantů, kteří nyní plní roli trenérů. Zatímco Lehečkovi pomáhá Tomáš Berdych, syn českého vítěze Australian Open z roku 1998 Petra Kordy využívá konzultací s Radkem Štěpánkem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Adelaide (tvrdý povrch):

Muži:
Dvouhra – čtvrtfinále:
Lehečka (7-ČR) – Jarry (2-Chile) 6:4, 7:5, Korda (3-USA) - O'Connell (Austr.) 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra – čtvrtfinále:
Ostapenková (6-Lot.) – Kosťuková (Ukr.) 7:5, 6:3, Kasatkinová (Rus.) – Siegemundová (Něm.) bez boje.

Čtyřhra – semifinále: Haddadová Maiaová, Townsendová (3-Braz./USA) – Krejčíková, Siegemundová (1-ČR/Něm.) bez boje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články