Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

Lehečka a Muchová v Pekingu postoupili, Krejčíková promarnila čtyři mečboly

Jiří Lehečka se probojoval na turnaji v Pekingu do čtvrtfinále poté, co poprvé zvítězil nad Španělem Robertem Bautistou. Šestatřicetiletého hráče zdolal 3:6, 6:2, 6:1 a čeká ho světová jednička Ital Jannik Sinner. Karolína Muchová je po další hladké výhře v 3. kole. Čínskou tenistku Jüan Jüe porazila 6:3, 6:1. O postup do osmifinále mohla hrát s Barborou Krejčíkovou, která ale v utkání s Jaqueline Cristianovou nevyužila čtyři mečboly a Rumunce podlehla 6:1, 4:6, 5:7.

Jiří Lehečka
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Lehečkovým dalším soupeřem bude Sinner. Vítěz nedávného US Open otočil zápas s Rusem Romanem Safiullinem a zvítězil 3:6, 6:2, 6:3.

Během jejich utkání Světová antidopingová agentura (WADA) oznámila, že se odvolala ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu kvůli tomu, že Sinner nedostal za dopingový nález na březnovém turnaji v Indian Wells žádný zákaz startů. Pro hráče žádá distanc na jeden až dva roky.

Právě na Masters v Kalifornii sehrál Lehečka dosud jediný duel se Sinnerem na okruhu ATP a ve čtvrtfinále mu podlehl dvakrát 3:6.

V předchozích třech zápasech s Bautistou uhrál Lehečka dohromady jediný set. Nedávno mu podlehl i v Davisově poháru a také duel v Pekingu začal lépe pro španělského veterána. Úvodní set rozhodl jediný brejk, který se Bautistovi povedl ve čtvrtém gamu.

V dalším průběhu utkání se obraz hry zcela změnil. Lehečka v každém setu sebral soupeři dvakrát podání, zatímco sám už servis neztratil. K vítězství si pomohl 12 esy.

Semifinalistka letošního US Open Muchová zvládla i druhý zápas v čínské metropoli suverénně. Po úvodní výhře nad Ruskou Annou Blinkovovou 6:1, 6:1 ztratila s 41. hráčkou světa Jüan Jüe jen o dva gamy více. Zápas trval 80 minut.

Nyní čeká Muchovou světová osmdesátka Cristianová, která svedla s Krejčíkovou téměř tříhodinovou bitvu.

Zpočátku dramatu nic nenasvědčovalo. Sedmá nasazená Krejčíková, která měla v prvním kole volno, získala úvodní set za 35 minut 6:1.

Druhá sada s pěti brejky ale patřila rumunské tenistce, která pro sebe rozhodla i napínavý třetí set.

Krejčíková měla v extrémně dlouhém desátém gamu čtyři příležitosti zápas ukončit, ale Cristianová všechny mečboly odvrátila. Wimbledonskou šampionku porazila stejně jako v dubnu v Madridu a vzájemnou bilanci vede 2:1.

Světová dvojka Aryna Sabalenková v prvním utkání od triumfu na US Open zdolala 187. hráčku žebříčku Thajku Manančaju Sawangkaewová 6:4 a 6:1.

Běloruská tenistka může vyhrát třetí turnaj za sebou. Před Flushing Meadows zvítězila také v Cincinnati.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články