Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ledecká je čtvrtou nejlepší sportovkyní Evropy, anketu ovládl Djokovič

Ester Ledecká si do sbírky letošních úspěchů může připsat další položku. Česká dvojnásobná olympijská vítězka ve sjezdovém lyžování a snowboardingu skončila v anketě tiskových agentur o nejlepšího evropského sportovce roku na čtvrtém místě. V hlasování pořádaném polskou agenturou PAP slavil výhru už potřetí srbský tenista Novak Djokovič

Ester Ledecká
zdroj: REUTERS autor: Kim Hong-Ji

Letošní vítěz Wimbledonu a US Open, který se vrátil na pozici světové tenisové jedničky, si v anketě 23 tiskových agentur, mezi nimiž byla i ČTK, zopakoval vítězství z let 2011 a 2015. Víc výher má jen švýcarský tenista Roger Federer, který byl evropským sportovním králem zvolen pětkrát.

Další místa obsadili chorvatský fotbalista a držitel Zlatého míče Luka Modrič a britský mistr světa v závodech formule 1 Lewis Hamilton. Vítěz dvou předchozích ročníků portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se nevešel do první desítky.

V ní jsou vedle Ledecké ještě další dvě ženy – norská běžkyně na lyžích Marit Björgenová, která letos ukončila závodní kariéru, a rumunská tenisová jednička Simona Halepová.

Nejlepší sportovci Evropy roku 2018 podle ankety evropských agentur:

1. Djokovič (Srb./tenis) 145 bodů, 2. Modrič (Chorv./fotbal) 132, 3. Hamilton (Brit/formule 1) 114, 4. Ledecká (ČR/sjezdové lyžování a snowboarding) 74, 5. M. Fourcade (Fr./biatlon) 69, 6. Hirscher (Rak./sjezdové lyžování) 67, 7. Björgenová (Nor./běh na lyžích) 59, 8. Griezmann (Fr./fotbal) 43, 9. Mayer (Fr./atletika) 40, 10. Halepová (Rum./tenis) a Stoch (Pol./skoky na lyžích) po 39.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká zvítězila s rekordním náskokem v anketě Sportovec roku 2018
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články