Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Evropané dokonali obrat a potřetí za sebou triumfovali v Laver Cupu. Hrdinou je opět Zverev

Laver Cup se stal i potřetí kořistí Evropanů. Domácí sice po úvodních dvou nedělních zápasech prohrávali už 7:11, ale Roger Federer i Alexander Zverev tíhu okamžiku ustáli. Fenomenální Švýcar zdolal ve dvou setech Američana Johna Isnera a Němec vyhrál nad Kanaďanem Milošem Raonicem v super tie-breaku. I letos v Ženevě, stejně jako loni v Chicagu, získal pro svůj tým rozhodující body.

Tenisté výběru Evropy se radují ze zisku Laver Cupu
zdroj: AP autor: SALVATORE DI NOLFI

Po vítězstvích páru Jack Sock - Isner nad Federerem se Stefanosem Tsitsipasem 5:7, 6:4, 10:8 ve čtyřhře a Taylora Fritze nad Dominicem Thiemem 7:5, 6:7, 10:5 ve dvouhře měli svěřenci kouče Johna McEnroea nakročeno k zisku trofeje, ale Federer jim oslavu neumožnil a Zverev následně dokonal obrat výsledkem 10:4 v super tie-breaku. 

"Byly to neuvěřitelné tři dny. Díky za důvěru. Díky Rogere i Rafo, bez vás bych to nedokázal," řekl na kurtu dojatý Zverev, jenž loni rozhodl poté, co skolil Jihoafričana Kevina Andersona.

Dnes se přitom Evropané museli obejít bez Rafaela Nadala, který po náročném sobotním programu laboroval se zánětem v ruce. "Moc jsem si Laver Cup užíval a mrzí mě to, ale musím odpočívat," uvedl Španěl v oficiálním prohlášení. Původně měl hrát úvodní debl s Federerem a následně opět i singl.

Nakonec i bez něj vyhrál šestičlenný tým pod vedením Švéda Björna Borga prestižní duel stejně jako předloni v Praze a loni v Chicagu. Příští rok by měli tenisté bojovat o Laver Cup opět ve Spojených státech.

Tenisový Laver Cup v Ženevě:

Evropa - Výběr světa 13:11

Federer, Tsitsipas - Isner, Sock 7:5, 4:6, 8:10
Thiem - Fritz 5:7, 7:6 (7:3), 5:10
Federer - Isner 6:4, 7:6 (7:3)
A. Zverev - Raonic 6:4, 3:6, 10:4

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články