Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

V každém zápase bude na kurtu top hráč, říká ředitel turnaje Zacks

Praha – Pondělní návštěva Rogera Federera navnadila české tenisové fanoušky dostatečně. Velkolepé představení v pražské O2 areně, které proběhne koncem září, bude jednou z největších sportovních akcí roku. Steve Zacks, ředitel nově vznikající týmové soutěže, navíc přikládá pod kotel. Věří, že chybět nebudou ani další hvězdy z elitní desítky žebříčku ATP.

Federer (vlevo) a Berdych (vpravo) během tiskové konference
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Účast zatím oficiálně potvrdila pouze dvojice velikánů, Roger Federer a Rafael Nadal. "S ostatními hráči jsme mluvili a všichni vnímají Laver Cup pozitivně. Očekáváme, že vše půjde dobře, a hned jak to bude jisté, budeme moci oznámit další jména. V každém zápase bude na kurtu top hráč," řekl novinářům Zacks.

V Laver Cupu změří síly od 22. do 24. září šest nejlepších tenistů z Evropy proti šestici ze zbytku světa. Za jednotlivé týmy mají nastoupit první čtyři hráči dle žebříčku po třetím grandslamu sezony a dva na volnou kartu od kapitánů, jimiž jsou Švéd Björn Borg a Američan John McEnroe.

Chybět by neměla ani česká jednička Tomáš Berdych. Aktuálně čtrnáctý hráč světa je sice až dvanáctým Evropanem, ale i kdyby se mezi šestici nejlepších nedostal, měl by obdržet jednu z volných karet, o kterých mohou kapitáni rozhodnout do konce US Open, posledního "Majoru" sezony.

Jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí je totiž jednou z tváří očekávané akce a v pondělí dělal průvodce Federerovi při návštěvě Prahy. "Jak Tomáš řekl, chce udělat vše pro to, aby byl součástí týmu. A my také chceme, aby se zúčastnil," prohlásil Zacks.

Domov hokejistů pražské Sparty se během akce oblékne do barev Laver Cupu. "Barvu kurtu zatím neprozradím, ať mají fanoušci nějaké překvapení. Ale myslím, že černý kurt na řece vypadal v pondělí nádherně," připomněl s úsměvem Zacks promo akci poblíž Karlova mostu, kde Federer s Berdychem odehráli pár exhibičních výměn.

V pátek od 10:00 začne předprodej vstupenek v síti Ticketportal. Nejprve bude možné zakoupit lístky na tři hrací dny v cenách od 4 500 korun do 17 900 korun. "Zájem fanoušků je enormní. Myslím, že během dvou tří dnů by mohlo být vyprodáno," řekl ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Během každého ze tří hracích dnů LC uvidí fanoušci tři dvouhry a jednu čtyřhru. Pokud bude skóre po dvanácti zápasech vyrovnané, rozhodne o šampionech závěrečný debl. V případě vyrovnaného stavu 1:1 na sety určí vítěze ve všech utkáních super tie-break.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články