Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tenisové hvězdy na dosah ruky. Praha uvidí duel Evropy proti zbytku světa

New York – Federer, Nadal, ale také Borg či McEnroe. Tenisoví velikáni současnosti i historie se za rok představí v O2 areně na prvním ročníku tenisového Laver Cupu, ve kterém proti sobě změří síly tým Evropy a výběr světa.

V každém týmu bude šest hráčů - čtyři budou nominováni na základě postavení ve světovém žebříčku a dva obdrží divoké karty. Jako kapitáni týmů byli dnes představeni Švéd Björn Borg, který povede evropský výběr, a Američan John McEnroe.

Tiskové konference v New Yorku se zúčastnili i Švýcar Roger Federer a Španěl Rafael Nadal, kteří by měli v Laver Cupu nastoupit. "S Rafou jsme proti sobě mnohokrát stáli jako soupeři. Bude vzrušující mít ho jako spoluhráče v jednom týmu," řekl Federer, který v červenci kvůli zdravotním problémům předčasně ukončil tuto sezonu.

Premiérový Laver Cup se bude hrát od 22. do 24. září 2017 a dále by se měl konat každý rok s výjimkou let, ve kterých se uskuteční letní olympijské hry. Každý den se budou hrát tři dvouhry a čtyřhra. V pátek bude za vítězství jeden bod, v sobotu dva a v neděli tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
McEnroe: Být kapitánem Federera a Nadala je lehká práce

"Líbí se mi formát poháru a jsem potěšen, že budu kapitánem při prvním ročníku. Beru to i jako poctu Rodovi," uvedl Borg. "Se sestavou, jak se rýsuje, jsem velice spokojen," řekl jedenáctinásobný grandslamový šampion.

Právě jako pocta Laverovi, který jako jediný tenista dvakrát dosáhl na kalendářní Grand Slam, je soutěž od začátku zamýšlena. "Považuji Laver Cup za skvělý nápad. Budu mít tým plný talentovaných hráčů. Beru to jako poctu nejlepším hráčům a skvělou příležitost k zapojení legend v novém formátu," řekl McEnroe.

"Výjimečnost projektu je v tom, že se jedná o celosvětovou premiéru. My organizátoři, špičkoví světoví hráči i všichni diváci budeme stát u zrodu velké sportovní tradice, půjde o unikátní sportovní víkend," uvedl Miroslav Černošek, majitel agentury Česká sportovní, která bude promotérem akce společně s vlastníkem O2 areny firmou Bestsport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články