Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Laver Cup hlásí další hvězdná jména, představí se Thiem a Isner

Londýn - Osmý muž světového žebříčku Dominic Thiem z Rakouska a Američan John Isner jsou dalšími tenisty, kteří přijedou do Prahy odehrát Laver Cup. Thiem bude v premiérovém ročníku soutěže členem výběru Evropy, Isner posílí světový výběr. Prestižní týmové klání bude česká metropole hostit od 22. do 24. září. 

Dominic Thiem
zdroj: REUTERS autor: Pascal Rossignol

Thiem je třetí akvizicí evropského kapitána Švéda Björna Borga. V sestavě doplnil Švýcara Rogera Federera, jenž myšlenku vzniku Laver Cupu inicioval, a Španěla Rafaela Nadala. "Jsem poctěn a hrdý, že se připojím k Rafovi a Rogerovi, dvěma nejlepším hráčům historie," řekl třiadvacetiletý Thiem.

"Z týmu Evropy se stává tenisová velmoc, s obrozenými Rogerem a Rafou a nyní i s jedním z nejlepších mladých hráčů na tour Dominicem Thiemem," uvedl Borg. Hrát na divokou kartu by mohla i dlouhodobá česká jednička Tomáš Berdych.

Světový výběr zná teprve dvě jména. Isner doplnil v sestavě kapitána Johna McEnroea kanadského "bombardéra" Milose Raonice. "Hrát v týmu je vždycky mimořádné a pro nás tenisty je to ojedinělá příležitost být součástí něčeho většího," prohlásil Isner a dodal: "Už se nemůžu dočkat rad kapitána Johna McEnroea. Užijeme si hodně legrace."

Je nám líto, video expirovalo.
Trofej pro vítěze Laver Cupu byla odhalena, turnaje se zúčastní i Thiem a Isner

"Nelze popřít, že Evropané vypadají na papíře opravdu skvěle. Roger a Rafa jsou letos opravdu mimořádně úspěšní. Ale z hráčů, jako je John, dostane týmová soutěž to nejlepší," řekl McEnroe a připomněl Davis Cup z roku 2012. "Rogera porazil na jeho půdě ve Švýcarsku. Urvat takové vítězství chce opravdu nervy z ocele."

Týmy budou mít šest členů. Kompletní sestavy budou zveřejněny po skončení grandslamového turnaje US Open a hrát se bude o unikátní stříbrný pohár. Trofej vznikala tradiční stříbrotepeckou technikou a ruční práce trvala více než 400 hodin.

Tvarově pohár vystihuje Laverovu přezdívku Raketa a 200 zářezů na okraji představuje počet titulů, které získal. Podobu dokreslují čtyři kroužky, reprezentující sérii grandslamových vítězství v letech 1962 a 1969. "Vidět všechna má vítězství ztvárněná tímto úžasným způsobem je něco mimořádného," dodal osmasedmdesátiletý Australan.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články