Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jak budou vypadat nominace na Laver Cup? Kapitáni je odkryjí den předem

Praha - Den před startem Laver Cupu oznámí kapitáni týmů Evropy a světa nominaci na jednotlivé zápasy. Fanoušci tak budou skoro do poslední chvíle v napětí, kdy se na kurt v pražské O2 areně dostanou Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal nebo charizmatický Argentinec Juan Martín del Potro. Přenosy z Laver Cupu odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Roger Federer
zdroj: Reuters

Kapitáni Evropy Švéd Björn Borg a světa John McEnroe nasadí hráče na první hrací den, tedy na tři dvouhry a čtyřhru, během příštího čtvrtka. V pátek se počítají utkání za bod, za dva body v sobotu a za tři v neděli. "Což určitě ovlivní strategii kapitánů, kdy nasadit kterého hráče. Bude zábavné sledovat, jak se rozhodnou," řekl výkonný ředitel Steve Zacks a dodal, že nominace na sobotní zápasy budou ten den ráno a na závěrečný den v neděli ráno.

Federer, Nadal, Del Potro, Chorvat Marin Čilič, Australan Nick Kyrgios nebo Američané Jack Sock a Sam Querrey neměli údajně žádné netradiční požadavky. "Odpovídají standardním nárokům těchto hráčů, kamkoli přijedou. Není tady nic tak výjimečného, že jsme se s tím nikdy nesetkali," řekl domácí promotér Vladimír Šafařík s tím, že Federer, Nadal i Del Potro už v Česku dříve startovali právě v Davisově poháru.

V pražské Libni se horečně buduje tréninková hala se zónou pro fanoušky, do O2 areny míří i nové tribuny, aby byli diváci blíže kurtu. Nebude volno v rozích, kde se postaví nově dovezené tribuny. "Bude to mít víc třistašedesátistupňový pohled," řekl Šafařík.

Laver Cup, na který vedle současných hvězd přijede také legendární Australan Rod Laver, na jehož počest se soutěž pořádá, bude pro Prahu velkou vizitkou. "Město si postupem času uvědomí, co to je za akci. Taková skupina tenistů se tady hodně dlouho neobjeví a jde mi mráz po zádech, když vidím všechny ty hráče, kteří sem míří. Je to čest pro nás pracovat pro ten projekt a být u prvního ročníku," řekl Šafařík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články