Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Federer po vítězství v Laver Cupu: Bylo to lepší, než jsem si dokázal představit

Na myšlence vzniku týmového zápolení nejlepších tenistů světa se výraznou měrou podílel a premiérový ročník Laver Cupu také stylově zakončil. Fenomenální Roger Federer stvrdil vítězstvím nad Nickem Kyrgiosem triumf Evropy. V po tři dny vyprodané pražské O2 areně porazil výběr vedený Björnem Borgem zbytek světa pod dohledem Johna McEnroea 15:9.

Rafael Nadal v náručí Rogera Federera po výhře v Laver Cupu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byl to skvělý týden. V ideálním světě je nejlepší být doma s rodinou, přáteli, ale my máme ještě druhý život na okruhu. A strávit ten čas tímto způsobem byla neuvěřitelná jízda, opravdu. Bylo to lepší, než jsem si dokázal představit," řekl Federer.

Švýcarský vítěz 19 grandslamů byl jedním z autorů projektu soutěže, která proběhla na počest Australana Roda Lavera. Tak trochu po vzoru golfového Ryder Cupu vznikl Laver Cup a šestice evropských hráčů změřila síly se zbytkem světa.

"A vidět rozzářené tváře spoluhráčů, když drželi trofej, to bylo úžasné. Skoro jako pohádka, alespoň pro mě určitě," vyznal se Federer, jenž vyhrál dvě dvouhry a pro mnohé vysněnou čtyřhru s Nadalem.

V posledním "singlu" otočil rodák z Basileje utkání s Australanem Nickem Kyrgiosem, v super tie-breaku odvrátil mečbol a završil triumf Evropy. Navíc mu pomohli fanoušci, kteří byli vždy na jeho straně. "Dostává se mi většího uznání, než si zasloužím," pokračoval jeden z nejlepších tenistů všech dob.

První ročník Laver Cupu bojoval o místo na slunci. V Praze vše fungovalo výtečně a zdá se, že by nová soutěž mohla mít stálé místo v kalendáři ATP. "Mělo to snový scénář," komentoval Federer napínavou koncovku.

"Byla tady parádní atmosféra a gratuluji Rogerovi a jeho týmu ke skvělému nápadu. Bylo to úžasné a Laver Cup budeme mít ve svých myšlenkách několik dalších let," doplnil první hráč světa Rafael Nadal.

Federera mile překvapil i přístup všech hvězd. Nikdo neměl povinnost spát ve společném hotelu, ale všichni tak učinili. "To bylo překvapení a především bylo skvělé, jak jsme se navzájem podporovali při zápasech. Vidět Rafu, jak poskakuje a povzbuzuje, to mi dodalo extra energii. To jsem nečekal," zakončil Federer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články