Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federer po 10 letech v Praze. Setká se s fanoušky a bude propagovat Laver Cup

Praha – "Přijedu příští týden do Prahy. Kam bych se měl jít podívat?" napsal na sociálních sítích Roger Federer. Do světa tak vyslal zprávu, že už v pondělí se objeví v české metropoli. Švýcarská hvězda a osmnáctinásobný grandslamový šampion přijede propagovat zářijový Laver Cup a setká se s fanoušky na Staroměstském náměstí. Sejít se má i s českou jedničkou Tomášem Berdychem. Přímý přenos tiskové konference a exkluzivní rozhovor s Rogerem Federerem odvysílá ČT sport a web ctsport.cz v pondělí od 12:30.

Roger Federer
zdroj: Reuters

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. Federer má v české metropoli v plánu také focení materiálů, kterými se akce bude prezentovat.

V Praze se Federer objeví po téměř deseti letech. Naposledy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, ve které Švýcaři českým tenistům podlehli 2:3.

Půjde o krátkou návštěvu Prahy, jejímž hlavním cílem bude informovat fanoušky o předprodeji vstupenek na Laver Cup. Hlavním bodem návštěvy bude setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v pondělí po poledni," řekl Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která Laver Cup spolu s O2 arenou v Česku organizačně zajišťuje.

Podle webu Laver Cupu bude prodej vstupenek zahájen koncem února a ceny se budou pohybovat od 4500 do 17 900 korun na pět zápasů. Vstupenky na jednotlivá utkání budou v prodeji podle dostupnosti hned poté a jejich ceny budou začínat na 990 korunách. V prodeji už jsou VIP vstupenky a pět zápasů v sekci zvané West Lounge přijde na 27 900 korun a v Rocket Clubu podél kurtu na 64 900 korun.

Evropský tým povede jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe. Jistá je účast Federera a Španěla Rafaela Nadala, ideální pro fanoušky by byl start Čecha, nejspíše Tomáše Berycha.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články